Ekonomi Programında Çarpıcı Açıklamalar

Şimşek'le ekonomi programı görüşmeyeceğiz

Ekonomi Programında Neler Konuşuldu?

Bir özel programda yapılan açıklamalara göre, “Mehmet Şimşek’le ekonomi programı çalışmayacağız” denildi. Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede, Şimşek ile görüşme fikrinin kendisinden çıktığı belirtildi. Ayrıca, emekli maaşlarının asgari ücrete çıkarılması ve asgari ücrete enflasyon farkı verilmesi gerektiği vurgulandı.

Ekonomik sorunların çözümü için gereken paranın olduğu ancak krizin faturasının belirli kişilere yüklenemeyeceği ifade edildi. Vergi sisteminin değişmesi gerektiği belirtilerek, “krizin çözümü garibanın kemer sıkması değil vergi vermesi gerekenlerden vergi almak ve kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almak” denildi.

SUÇ ORTAĞI‘ AÇIKLAMASI

Geçen ittifak olur musunuz sorusuna karşılık “‘Suç ortağını bize ittirip nereye kaçıyor’ dedim. Ülkeyi bu hale onlar getirdi. Düzelteceğiz diye oy aldılar ya çözsünler ya da bıraksınlar biz çözeriz” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, “Ben AK Parti’nin 22 yıllık tahribatını yükleneceğim, sırtlanacağım, Devlet Bey de bir kenara geçecek ‘Artık bunlar iktidar ben muhalefetim’ diyecek. Onlar muhalefete birlikte gidecekler” denildi.

Eklemek istediği, “Ben AK Parti’nin 10 bin TL olan emekli maaşına zam yapamam para yok diyorsa, gel parayı buradan buluruz” şeklinde oldu.