Ekonomi ve Eğitim: Önemli Gündem Konuları

Öğretmen adaylarının gözü Beştepe’de

Ekonomi Gündemi: Enflasyonla Mücadele ve Öğretmen Atamaları Öncelikli Konular

Ekonomide fahiş fiyatlarla ve enflasyonla mücadele, hükümetin öncelikli gündeminde yer alıyor. Stokçuluk, fahiş fiyat uygulamalarına ceza ve fırsatçılara karşı alınacak tedbirler, toplantının kritik gündem maddelerinden biri olarak öne çıkıyor. Kamuda yapılan harcamaların azaltılması ve israfın engellenmesi için ek tedbirlerin alınması da ele alınacak konular arasında bulunuyor.

Binlerce öğretmen adayının gözü bugün Beştepe’de olacak. Öğretmen atamalarına ilişkin sayı ve takvimin Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Toplantının gündeminde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları da kritik başlıklardan biri olarak yer alıyor. Gazze’deki son durum, çatışmaların bölgeye sıçrama riski ve Türkiye’nin Gazze’ye yönelik insani yardım faaliyetleri de toplantının odak konuları arasında bulunuyor. İsrail ile ticaretin durdurulması konusu da Kabine tarafından değerlendirilecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, son günlerde gerçekleştirdiği ikili diplomatik temaslar da toplantıda gündemde olacak. Bakan Fidan, son olarak İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için Gambiya’da bulundu. Fidan’ın temaslarının odak noktasını Gazze oluştururken, Kabine’nin bu konuda bilgilendirilmesi bekleniyor. Yurtiçinde ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Kabine için öncelikli konulardan biri olacak. Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlenen operasyonlar ile bölgedeki son durumun değerlendirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Vakıf Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde bugün, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 100. Yılına özel son iki yılda restorasyonu tamamlanan 201 vakıf eserinin toplu açılışını gerçekleştirecek. Açılışı yapılacak eserler arasında İstanbul Kariye Camii, Sivas Divriği Ulu Camii, Hatay Sarımiye Camii ve Kosova Emir Alaaddin Camii gibi önemli eserler bulunmaktadır.