Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üyeleri, Türkiye’deki Eğitim Politikalarını Değerlendirmek İçin Bir Araya Geliyor

Eğitimin zirvesi İstanbul’da buluşuyor

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ÜYELERİ, TÜRKİYE’DEKİ EĞİTİM POLİTİKALARI HAKKINDA BİR ARAYA GELİYOR

Pakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan ve İran’ın yanı sıra gözlemci üye ülke olan KKTC’nin eğitim bakanları ve ülke temsilcileri, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİB) çatısı altında bir araya geliyor. Toplantıya, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü, YÖK temsilcileri ile Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerine yönelik çalışmaları bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri de katılıyor.

Programın birinci gününde, ‘Yüksek Düzeyli Uzmanlar Grubu’ toplantısı yapılacak. Toplantının ardından, Türk eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ev sahipliğinde gala yemeği düzenlenecek. Gecede, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü, YÖK temsilcileri ve bölgedeki üniversitelerin rektörleri de yer alacak.

Programın ikinci gününde ise, 4’üncü Mütevelli Heyet Toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda, EİB’nin iki yıllık raporu değerlendirilerek, üye ülkeler arasında eğitim alanında bilgi ve deneyim paylaşımı ile teknoloji transferinin artırılması ve insan kaynağının güçlenmesi için yapılacak işbirliği konuları ele alınacak. Bakan Yusuf Tekin, Türkiye’deki eğitim politikaları hakkında bilgi verirken, üye ülkelerin temsilcileri de kendi ülkelerinin eğitim politikaları hakkında sunum yapacak.