Ekonomist Korhan Berzeg Haberi: ‘Tina’ Geri Döndü, Kayboluş Sona Erdi

Kaybolduktan 312 gün sonra kemikleri bulunmuştu... Korhan Berzeg'in ailesinin avukatı: Kafamızda oluşan soru işaretleri var

Ekonomist Korhan Berzeg’ten Haber Alınamadı: ‘Tina’ 74 Gün Sonra Geri Döndü

İstanbul’dan Balıkesir’in Gönen ilçesindeki yazlık evine gelen ekonomist Korhan Berzeg’in geçen yıl kaybolmasıyla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Berzeg’in köpeği ‘Tina’ evine geri dönerken, Berzeg’ten bir daha haber alınamadı. Ekip, GPS takılarak çalışmalara dahil edilen ‘Tina’ ile yapılan aramalarda da sonuçsuz kaldı. Berzeg’in yazlık evinin yakınında bulunan dere kenarında, Berzeg’e ait kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçaları bulundu.

Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, yaşanan gelişmelerle ilgili şunları söyledi: “Olay yeri incelemesinde; paça kısımları parçalanmış pantolonun cebinde yine parçalanmış kahverengi cüzdan ve içerisinde Korhan Berzeg adına düzenlenmiş 3 farklı bankaya ait kredi kartı, 1 banka kartı, parçalanmış halde İstanbul taşıma kartı, İstanbul Mavi kart, yine Korhan Berzeg adına düzenlenmiş sürücü belgesi ve kimlik kartı ile 1’i parçalanmış 5 adet 10 TL, 1 adet 100 TL, 1 adet 50 TL, 1 araç anahtarı ile muhtelif anahtarlar bulundu. Bulunan kıyafet, malzemeler ve kemikler incelenmek üzere toplandı.”

İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen kemik parçalarından birisinin Korhan Berzeg’e ait olduğu DNA testleriyle teyit edildi. Berzeg’in kızı Nisa Berzeg’den alınan kan örneğiyle yapılan DNA testi sonucunda Berzeg’in öldüğü kesinleşti. Diğer kemik parçalarının bulunması için çalışmalar sürerken, bugünkü aramalarda Jandarma Komando ekipleri, biri insana ait olduğu düşünülen kafatası kemiği olmak üzere 3 kemik parçası ile Berzeg’e ait eşyalara ulaştı.

Berzeg ailesinin avukatı Emre Akkaş, yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, “Berzeg’in kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak inceleme sonucunda belli olacak. Bulgular Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi ve incelenmeye devam ediliyor. Gizlilik kararı bulunan soruşturma çok yönlü olarak yürütülüyor ve süreç titizlikle takip ediliyor” dedi.

Nisa Berzeg ise arama çalışmalarının 7. gününde Gönen’e gelerek, babasına ait kemik ve kıyafet parçalarının bulunduğu yeri ziyaret etti. Basın mensuplarının bölgeye çıkmasına izin verilmedi.