Elazığ’da Çalınan Motosiklet, Ev İçinde Güvende Ama Kullanılamıyor

Evin içindeki motosikletin ilginç hikayesi... Taksidini ödüyor ama kendisine ait olduğunu ispatlayamıyor

Elazığ’da ikamet eden Rıfat Kerki, bir yıl önce 35 bin lira borç alarak bir motosiklet satın aldı. Kerki’nin motosikleti, 17 Nisan’da Sürsürü Mahallesi’nde çalındı. Kerki, motosikletini iki ay sonra Sanayi Mahallesi’nde gördü ve polise haber verdi. Motosiklete bakan Kerki, şasi numarasının kazındığını, anahtarının söküldüğünü, benzin kapanının kırıldığını ve çeşitli değişiklikler yapıldığını fark etti. Şasi numarası olmadığı için polis ekipleri motosikletin çekilmesi işlemi için yediemin otoparkına yönlendirildi. Ancak Kerki, motosikletin otoparka götürülmesini istemedi ve tutanak alarak motosikleti eve getirdi. Motosikleti eve almasına rağmen tekrar çalınma riskine rağmen Kerki, resmi olarak motosikleti alamadığı için trafiğe çıkamıyor, satamıyor veya tamir ettiremiyor. Hala kullanamadığı motosikletin ödemelerini yapan ve bulduğuna sevinemeyen Kerki, ruhsatı, garanti belgesi ve tutanaklarıyla yetkililerden yardım bekliyor. Kerki, motosikletin evi içinde günlük olarak yer değiştirdiğini belirterek, “Yatak odasına ve oturma odasına koyuyorum. Eşim başka bir yere koy diyor. Ev sanayiye döndü. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Motosikletini bir borçla aldığını söyleyen Rıfat Kerki, “Hala taksitleri ödüyorum. 17 Nisan’da motosikletim Sürsürü Mahallesi’nde çalındı. İki ay sonra motosikletimi Sanayi Mahallesi Santral Caddesi’nde buldum ve polise yakalatırdım. Şasi numarasını kazımışlar ve değişiklikler yapmışlar, bu yüzden yediemin otoparkına teslim edildi. Motosikleti kullanamıyor, satamıyor, tamir ettiremiyorum. Bu motosikletle köylere gidip geçimi sağlıyordum. Şu anda mağdur durumdayım. Yetkililerin yardım etmesini ve motosikletimin bana iade edilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Motosikleti evinde koruduğunu belirten Kerki, “Bazen mutfağa, yatak odasına koyuyorum. Bazen de salona veya kilerde saklıyorum. Dışarı çıksam tekrar çalacaklar. Evin içi benzin kokusu yüzünden kullanılamaz hale geldi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Motosiklet burada emanet olarak duruyor. Motosikletin tüm belgeleri mevcut. Garanti belgesi ve ruhsatı var. Taksitleri ödüyorum ama binemiyorum. Evin ortasında işlemler yapamıyorum. Trafiğe çıkamıyorum çünkü polis beni durduracak. Şasi numarasını kazımışlar, plaka yok. Ne yapacağıma dair fikrim yok. Motosiklet evin içinde günlük olarak yer değiştiriyor. Yatak odasına ve oturma odasına koyuyorum. Eşim başka bir yere koyun diyor. Ev sanayiye döndü. Ne yapacağımızı bilmiyorum” şeklinde ifade etti.