Elazığ’da Farklı Dükkan Kiralama Yöntemi Şaşırttı!

Elazığ'da şaşırtan kiralık iş yeri ilanı

Elazığ’da Dükkan Kiralama Yöntemleri Şaşırttı!

Elazığ’ın Nailbey Mahallesi’nde bulunan 40 metrekarelik dükkanını kiraya vermek isteyen Fethi Ahmet Taş, ilginç bir yöntem denedi. Daha önce 400 ekmek bedeline dükkanını kiraya veren Taş, bu sefer farklı bir yaklaşım sergiledi. Dükkanının camına astığı afişte aylık kira bedeli olarak “2 gram 24 ayar altın, 100 litre mazot veya yıllık 50 bin lira peşin” seçeneklerini sunarak vatandaşları şaşırttı.

Taş, “Takas sistemine geri döndüm. Daha önce 400 ekmek bedeli ile kiraya vermiştim fakat şimdi bu şekilde kiralamayı tercih ediyorum. Ticaret olarak şaşıranlar var, ancak aslında önemli olanın takasın karşılıklı güven olduğunu düşünüyorum. Mazot veya altın talep etmemin sebebi ise bu ürünleri kullanmak istemem” dedi. Taş, genç neslin takas konusunda bilgisiz olduğunu belirterek, “Takas en eski ve en sağlam ticaret yöntemidir. Dükkanımın duvarına dokunabiliyorsam, elime mazot veya altın almak da istiyorum” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Kenan Yıldırım ise konuya ilişkin, “Adamın ilginç bir bakış açısı var. Hem mazot hem altın pahalı malzemeler olduğu için, hangisini seçerdim emin değilim. Her ikisi de oldukça değerli” yorumunda bulundu.