Elektrik Kesen Tartışma Sonucu Cinayet Yaşandı

Düğünde şalteri indirince öldürmüştü! Katil bakkal için kırmızı bülten çıkarıldı

Adana’da Elektrik Kesen Tartışma Kanlı Bitti: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Adana Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi’nde geçen yıl 15 Ekim’de yaşanan olayda, bir fabrikada işçi olarak çalışan İsmet Gülşen, evinin sokağındaki kapalı semt pazarında izinsiz yapılan düğünden gelen gürültü nedeniyle uyuyamadı. Gülşen’in 112 Acil Çağrı Hattı ve zabıtayı aramasına rağmen yardım gelmemesi üzerine saat 22.00 sularında düğün yerine giderek elektriğin sağlandığı trafonun şalterini indirerek akımı kesti.

Olayın ardından düğüne katılan bakkal İsmail Kayan ve oğlu Sercan, Gülşen ile yaşanan tartışmanın ardından silahla ateş açtı. Ağır yaralanan Gülşen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Şüpheli Sercan Kayan olayın ardından kaçarken, babası İsmail Kayan ise Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı.

İlk duruşmaya tutuksuz olarak katılan İsmail Kayan, suçlamaları kabul etmedi. Kayan, “İsmet bana saldırdı, küfür etti, hepimizi öldüreceğini söyledi. Oğlumu kaçırmadım, saklamadım” şeklinde savunma yaptı. Güvenlik kamerasının kablolarının sökülmesi hakkında konuşan Kayan, “Kamera kabloları yandığı için söktüm. Orada devletin kameraları da var, her şey göz önündedir” dedi.

Olayın tanığı olan İsmet’in eşi Şennur Gülşen ise sanıklardan şikayetçi oldu. Şennur Gülşen, “Düğün sesi yüzünden eşim ‘Sabah işe gideceğim, düğün sesine artık dayanamıyorum’ diyerek dışarı çıktı. Eşimin arkasından yürüyen sanıkların silah sesi duydum, eşim yerde yatıyordu” şeklinde ifade verdi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık İsmail Kayan’ın yurt dışı yasağının devamına karar verirken, kaçan şüpheli Sercan Kayan hakkında da yurt dışına çıkmış olma ihtimaline karşı kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi.