Elektrikli Bisiklet Kazasında Zonguldak Spor Basket Oyuncusu Hayatını Kaybetti

Mihrace’nin ailesi konuştu: Bu bir cinayet

Diyarbakır Sur ilçesinde, 23 Temmuz tarihinde Mihrace Yasemin Buğdaycı isimli 31 yaşındaki bir kadın, elektrikli bisikletiyle caddede bulunan yaya geçidinden geçerken, Mahsun K. tarafından kullanılan 35 KSA 08 plakalı otomobil tarafından çarpıldı. Hemen hastaneye kaldırılan Buğdaycı, Zonguldak Spor Basket 67 Kadın Basketbol Takımı’nın önemli bir oyuncusu olarak bilinmekteydi. Ne yazık ki, tüm doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından mahkeme tarafından yakalanan Mahsun K., adli kontrolle serbest bırakıldı. İfade veren Mahsun K., “Yolda seyir halindeyken aniden önüme çıktı” şeklinde konuştu.

Mihrace’nin elektrikli bisikletini satın almasından sadece 24 saat sonra böyle bir kaza yaşanması, Dicle Üniversitesi’nden aldığı ilkyardım sertifikasını tamamlamak için gittiği sırada meydana geldiği ortaya çıktı.

Buğdaycı’nın ağabeyi Abdulvahap Veysel Buğdaycı (44), “Kazayı gerçekleştiren kişi hiç frene basmadı, dikkatsizce hareket etti. Hızı 30 kilometre olan bir yerde, yaya geçidine çarparak ve onu 10 metre ileriye fırlatarak hayatını sonlandırdı. Taziye sürecindeyken, serbest bırakıldığını duyduk. Kız kardeşim bana KPSS sınavına girmeden önce ‘Ağabey, bu sefer olacak’ demişti. Kendisi atanıp beden eğitimi öğretmeni olmak istiyordu. Bir hafta sonra onu istemeye geleceklerdi. Ancak bu hayallerimiz, bir annenin, bir ağabeyin ve bir kız kardeşin hayalleri, ne yazık ki kursağımızda kaldı. Sürücü neden serbest bırakıldı? Bu bir cinayet, bir katliam, bir ölüm” şeklinde konuştu. Ablası Süheyla Nurdan Buğdaycı ise, “Mihrace 16 yaşında babasını kaybetmiş biriydi. Bugüne kadar kendi çabalarıyla hayatta kalmıştı. Diğer ablasını arayıp çok aç olduğunu ve yemek hazırlamasını söylemişti. Ancak 2 saat geçmeden ölüm haberini aldık.

Bu acı olay sonucunda, içimiz yandı çünkü o evin en küçüğüydü. Bisiklet kullanmayı çok seviyordu ve hepimiz çocukluğumuzdan beri bisiklet süren insanlardık. Mihrace, iri yapılı ve güzel bir insandı. Morga götürdüğümüzde masaya sığmadı, kefene koymaya çalıştığımızda kefene sığmadı ve tabuta koyduğumuzda bile dışarıda kaldı. Ona ölüm hiç yakışmadı” şeklinde konuştu.