Elif Kesgin’in Yaşadığı Sağlık Skandalı ve Ailenin Aldığı Hukuki İşlem Başlıklı Makale

Öldüren ihmale 10 milyon TL’lik dava

İstanbul’da bir şirkette yönetici olarak çalışan 29 yaşındaki Elif Kesgin’in, 10 yıllık evliliği eşinin alkol ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yürümüyordu. Eşi tarafından sürekli şiddet ve baskı gören Elif Kesgin, şimdi 8 yaşında olan kızını anne ve babasının yanında büyütmek zorunda kaldı. Elif Kesgin yaşadığı stres nedeniyle 6 yıl önce kolit hastalığına yakalandı.

Kadıköy’deki özel bir hastaneye başvuran Elif Kesgin, kolit teşhisi üzerine bağırsak ameliyatı oldu. Ancak iddiaya göre ameliyatın ardından iyileşme sürecinde sorunlar yaşayan Elif Kesgin, doktora şikayetlerini ilettiğinde, “Sen artık bu şikayetleri huy edindin. Seninki psikolojik. Ağrın, sancın da öyle” şeklinde bir yanıt alarak evine gönderildi. Genç kadın, 5 yıl boyunca güvendiği doktorunun hizmetinden sonuç alamadı.

4 Ocak 2023 tarihinde şiddetli ağrılar yaşayan Elif Kesgin, yakındaki devlet hastanesine gitti. Yapılan muayene sonucunda bağırsağında oksitlenmiş bir iğne ucu bulunduğu ve acil müdahale gerektiği belirlendi. Durum karşısında şaşkına dönen Elif Kesgin, ameliyatın gerçekleştiği özel hastanedeki doktora gittiğinde ise 6 ay boyunca sıvı gıda alması gerektiği söylendi.

Doktorun ilgisizliği nedeniyle rahatsızlığı daha da kötüleşen Elif Kesgin, 14 Haziran 2023’te acil ameliyata alındı. Yoğun bakımdan çıkarılan Elif Kesgin, zorla yürütüldüğü sırada fenalaşıp can verdi. Elif Kesgin’in vefatında doktor ve hastane yönetiminin ağır kusur ve ihmalinin olduğunu iddia eden ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailenin açtığı tazminat davasıyla ilgili olarak Avukat Handan Bakbak, “Hizmet veren tüm sağlık personeli yaşanan olaylardan sorumludur” dedi.