Emekli Maaşlarına İlişkin Öneri ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Hakkında Açıklamalar

Özel’den emekli maaşı için çağrı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyaretler ve açılış törenleri için memleketi Manisa’da yaptığı konuşmalarda, emeklilerin yaşadığı sorunlara değindi. Özgür Özel, şunları söyledi: “2002 yılında bu iktidar döneminde, emekli maaşı asgari ücrete göre 1’e 1.5 oranındaydı. En düşük emekli maaşı, asgari ücretin yüzde 50 fazlasıydı. Ancak bugün asgari ücret, 17 bin lira. Bu hesapla, en düşük emekli maaşının 25 bin lira olması gerekiyor. Ancak sadece 7 bin 500 lira alıyorlar. Önerimiz olan kanun teklifimizle, önümüzdeki hafta en az asgari ücret seviyesine çıkarılması gerekiyor. Bu çağrıyı sadece Turgutlu’ya değil, tüm Türkiye’ye yapıyoruz.”

Özel, seçimde enflasyon ve maaşlarından şikayet eden ancak mevcut belediyelerinden memnun olan Turgutlu halkını, iktidara bir uyarı niteliğinde sarı kart göstermeye davet etti.

Gazetecilerin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş hakkındaki eleştirilerini sorması üzerine, Özel şunları belirtti: “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız, 10 yıldır görev yapıyor ve Hatay halkının güvenini kazanmış bir siyasetçidir. Ayrıca diğer partilerden de destek almaktadır. AK Parti’nin sorumluluğunu örtmek için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza çeşitli eleştiriler yönlendiriliyor. Biz bu konuda 4 anket yaparak çalışmalarımızı sürdürdük. Taahhüdümüz, halkla anlaşmaktır.”