Emekli Profesör Korhan Berzeg ve Köpeği Tina Hâlâ Kayıp

Korhan Hoca’ya ne oldu

83 yaşındaki Prof. Dr. Korhan Berzeg, Amerika Birleşik Devletleri’nde Dünya Bankası’nda uzun yıllar ekonomi uzmanı olarak çalışmasının ardından emekli olup İstanbul Büyükada’ya yerleşti. Ancak, mayıs ayında tatil için eşi olan İngiliz uyruklu Angela Berzeg ile beraber Balıkesir Gönen’in Armutlu Mahallesi’ndeki evlerine gelen Berzeg, 17 Haziran’da köpeğiyle yürüyüşe çıktıktan sonra geri dönmedi. Eşi, onun cep telefonunu evde bıraktığını fark edince endişelenip jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine bölgeye, AFAD, AKUT ekipleri ve jandarma komando timleri sevk edildi. Arama çalışmaları, dronların da yardımıyla, 12 gün boyunca devam etti. Ne yazık ki, Prof. Dr. Korhan Berzeg ve köpeği Tina’nın izine henüz ulaşılamadı.

Korhan Berzeg’in köpeği Tina, kendisiyle birlikte kaybolmuş olmasına rağmen bulunamadı. Tina’nın, 2 yıl önce bir barınaktan sahiplenildiği ve koruma eğitimi aldığı öğrenildi. İlk köpeğinin de doberman cinsi olduğu bilgisi paylaşılırken, öldükten sonra Tina’yı sahiplendiği belirtildi. Angela Berzeg, “Köpeği öldürdüler galiba, bulamadılar. Özel bir köpekti çünkü, doberman. Belki de bir yerlere bıraktılar. Ona iyi bakmamız gerekiyor” dedi.

Tina’nın sahiplerine son derece sadık bir köpek olduğu söyleniyor. Ancak Tina’nın Türkçe komutları anlamadığını ve ıslığa duyarlı olduğunu belirten Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Kadir Akbulut, “Biz, Tina’yı kombineliyoruz. İngilizce konuşarak ve ıslık çalarak onu arıyoruz. Ancak henüz sonuç alamadık” dedi.

Tina’nın çok havlamayan, saldırmayan bir köpek olduğunu ve sahibine yaklaşıldığında tepki gösterdiğini belirten Akbulut, Korhan Berzeg’in köpeği ile sonbahar aylarında ovada, yaz aylarında ise ormanda yürüyüş yapmayı tercih ettiğini söyledi. Bunun sebebinin, Tina’nın çobanlara ve diğer köpeklere zarar vermemesi olduğunu ifade eden Akbulut, arama çalışmalarının Tina’nın alıştığı yerlere odaklandığını ancak henüz izine rastlanamadığını dile getirdi.

Prof. Dr. Korhan Berzeg’in kızları ve damatları da arama çalışmalarını yakından takip etmek için İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye geldi. Ayrıca, Berzeg’in üniversitede öğrencisi olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de aileyi telefonla arayarak desteklerini iletti ve gelişmeler hakkında bilgi almaya devam etti.