Emekliler Korosu: Duygusal Performanslarıyla Büyüledi

Özel’den emekli mitingi 15 öneri

Emekliler Korosu Türkiye’nin En Büyük Korosu Olarak Sahne Aldı

Emeklilerin oluşturduğu koronun seslendirdiği duygusal bir şarkıyla, Türkiye’nin en büyük korosu olan Emekliler Korosu, 10 bin kişilik kalabalığıyla göz kamaştırdı. Şarkılarında duygusal bir ton yakalayan koronun performansı izleyiciler tarafından büyük bir alkışla karşılandı.

Almanya’dan emekli Hans’un Manavgat’a tatil için gelmesiyle başlayan hikaye, Manavgatlı Hasan’ın borçları yüzünden markete gitmeye çekindiği durumu anlatıyor. Emekli maaşlarının düşüklüğü ve ekonomik zorluklar üzerine alaycı konuşanlar olduğu belirtilirken, emeklilerin aslında tatil yapmak yerine kira ve geçim derdiyle uğraştığı vurgulandı.

Emeklilerin yaşadığı sıkıntılar ve ekonomik durumlar hakkında konuşan bir emekli ise, “Bu iktidar döneminde en düşük emekli maaşı 1.5 asgari ücret seviyesindeydi. Hiç dokunulmasaydı bugün maaşlarımız çok daha yüksek olacaktı. Bugün yaşadığımız ekonomik sıkıntıları yaratanlardan hesap sormak bizim en doğal hakkımız” şeklinde konuştu.

Emeklilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunması gerektiğini belirten bir çağrıda bulunan emekliler, “En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması, ilaç ve muayene ücretlerinin düşürülmesi, emeklilere sendikal özgürlük tanınması gibi adımların atılması gerektiğini” ifade etti.

Emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması ve genel olarak emeklilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten emekliler, “Emekli olmak, insanların kendi geçimini sağlayamayacak kadar düşük maaşlarla yaşamak anlamına gelmemeli. Emeklilerin de hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmaları için adımlar atılmalıdır” dedi.

Emeklilerin ekonomik durumlarının düzeltilmesi ve hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmaları için gereken çalışmaların yapılması konusunda bir çağrıda bulunan emekliler, “Emeklinin ekonomisi düzelmeden Türkiye’nin genel olarak normalleşmesinin mümkün olamayacağını, emeklilerin rahat etmesi halinde ülkenin her kesiminin rahat edeceğini, bunun da hükümetin birinci önceliği olması gerektiğini” ifade etti.