Emine Erdoğan ve Jeffrey Sachs Türkevi’nde Buluştu

Emine Erdoğan, BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı Jeffrey Sachs ile görüştü

Emine Erdoğan, BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı Jeffrey Sachs’ı Türkevi’nde Karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM 79. Genel Kurulu için ABD’ye gelişi dolayısıyla, Emine Erdoğan, BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı Jeffrey Sachs’ı New York’taki Türkevi’nde ağırladı.

Sachs, görüşmede ‘Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzaladı ve Emine Erdoğan’ı liderliği için takdirle karşıladığını belirtti. Sachs, 150 ülkeden 2 bin üniversiteyi içeren Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’yla ‘Sıfır Atık’ projesine yapabilecekleri katkıları ele aldıklarını açıkladı.

Sachs, Türkiye’nin, Ukrayna ve diğer devam eden çatışmalara dair arabuluculuk ve çözüm çabalarının önemine vurgu yaparak, küresel kalkınmanın barış olmadan mümkün olamayacağını ifade etti.

Görüşmenin ardından Sachs, 2023’te BM 78. Genel Kurulu’nda imzaya açılan ‘Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzaladı ve Emine Erdoğan’a teşekkür etti.

Emine Erdoğan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “New York Türkevi’nde BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı Jeffrey Sachs ile Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada ‘Sıfır Atık’ uygulamasının kazandıracağı ivme hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Küresel kalkınmanın barış ortamında gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Sayın Sachs’a, daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.