Emine Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Ziyareti

Emine Erdoğan, ABD'de lider eşleriyle buluşacak

Emine Erdoğan, BM Genel Kurulu’na Katılmak Üzere New York’a Gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ABD’nin New York şehrinde düzenlenecek BM 79’uncu Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere 21-25 Eylül tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik edecek. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre; ABD ziyareti sırasında, BM Genel Kurulu’na katılan liderlerin eşleriyle bir araya gelecek olan Emine Erdoğan, çeşitli programlara ev sahipliği yapacak, ikili görüşmelerde ve kabullerde bulunacak.

Olgunlaşma Enstitülerinde Türk Çeyiz Kültürüne Yeni Bir Soluk

Geçmişten bugüne Türk giyim kültürü ve geleneksel el sanatlarını araştıran ve asıllarına sadık kalarak yeni projelerle gelecek nesillere aktaran Emine Erdoğan, ‘Bohça’ markasının kurulmasına vesile oldu. Binlerce yıllık el sanatları kültürünü korumayı, araştırmayı, geliştirmeyi ve toplumsal farkındalık yaratarak kuşaktan kuşağa aktarmayı amaçlayan dönüşümüyle Olgunlaşma Enstitülerinin Türkiye’nin yumuşak diplomasisinde öncü olmasını sağladı. Türk aile kültürünün önemli parçalarından çeyiz geleneğinin unutulmaması ve gelecek kuşaklara miras olarak aktarılması amacıyla çalışmalar yürüten Emine Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde düzenlenecek ‘Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk’ programına ev sahipliği yapacak.

Afrika Yemek Kültürü ve Koruyucu Aile Konuları Gündemde

Afrika kıtasıyla duygusal bağ kuran Emine Erdoğan, Afrika’ya yaptığı resmi ziyaretlerde sosyal sorumluluk projelerine katıldı ve bu anılarını ‘Afrika Seyahatlerim’ adlı kitabında ölümsüzleştirdi. Afrika kıtasının yemek kültürünün tanınması için çalışmalarına devam eden Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenecek ‘Afrika’nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şölen’ programında lider eşleri ile bir araya gelecek. Ayrıca, ‘Afrika Yemek Kültürü’ kitabının lansmanı da program kapsamında yapılacak. Koruyucu Aile Hizmet Modeli’nin yaygınlaştırılması için çaba sarf eden Emine Erdoğan, BM Genel Merkezi’nde düzenlenecek ‘Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet’ programına katılarak, küresel anlamda koruyucu aile konusunda seferberlik çağrısında bulunacak.

BM Genel Sekreteri Guterres ile Sıfır Atık Projesi Görüşmeleri

Sıfır Atık Projesi’nin öncülüğünü yapan Emine Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda ‘Sıfır Atık’ kararının kabul edilmesini sağlayarak uluslararası alanda takdir topladı. BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanlığını üstlenen Erdoğan, bu yıl BM Zirvesi kapsamındaki programlar çerçevesinde BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşecek. Görüşmelerin ardından lider eşleri ve ülkelerin üst düzey temsilcilerinin, Emine Erdoğan’ın öncülüğünde imzalayacakları Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı ile Sıfır Atık bilincinin yayılması hedefleniyor.

Kaynak: DHA