Emine Erdoğan’ın Burundi için Erken Çocukluk Vurgusu

Emine Erdoğan: Afrika'nın çocuklarına her yatırım, huzur dolu geleceğe atılmış adım

Emine Erdoğan, Burundi 5. Üst Düzey Kadın Liderler Forumu’na Video Mesaj Gönderdi

Emine Erdoğan, Burundi 5. Üst Düzey Kadın Liderler Forumu’na video mesaj göndererek, bu seneki zirvenin ana temasının “Yaşam Boyunca Güçlü Bir İnsan Sermayesi Oluşturmak İçin Erken Çocukluk Dönemine Yatırım Yapmak” olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, forumun hayırlara vesile olmasını diledi.

Erdoğan, erken çocukluk döneminin önemine vurgu yaparak, “Yaşamın bu ilk dönemleri yalnızca çocuklarımızı ilgilendirmiyor. İnsanın zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişiminin önemli bir kısmının tamamlandığı bu dönem, aslında yetişkinlikte olacağımız kişiyi tanımlıyor. Toplumsal kalkınmanın anahtarı olacak güçlü bir insan modelinin tohumları, çocukluğun ilk safhalarında atılıyor.” ifadelerini kullandı.

Sevgi ve güven içerisinde fiziksel, bilişsel ve sosyal ihtiyaçları karşılanarak yetişmiş nesillerin, büyüdüklerinde üretken bireylere dönüşerek, müreffeh bir geleceğin teminatı olduklarına işaret eden Erdoğan, hayatının ilk düğmeleri yanlış iliklenmiş çocukların ise yetişkinlik dönemlerinde doğru bir istikamet yakalamakta zorlandığını belirtti.

Emine Erdoğan, “Hayalini kurduğumuz küresel sürdürülebilir barış ve adaletin, erken çocukluk dönemine yapacağımız yatırımlarla doğrudan bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Bugün savaş, açlık, salgın gibi zorlu sınamalarla mücadele eden coğrafyaların çocuklarına, ihtiyaç duydukları imkanların ve diğer çocuklarla eşit fırsatların sunulması, hepimizin ortak gayreti olmalı.” dedi.

Emine Erdoğan, “Nazik davetinden dolayı kıymetli dostum, Burundi Devlet Başkanı’nın eşi Anjelin Hanım’a şükranlarımı sunuyor, zirveye katılan değerli ‘first lady’leri ve katılımcıları sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” ifadesini kullandı.