Emirdağlıların Avrupa’daki Başarı Hikayesi

Emirdağ'da gurbetçi hareketliliği: Nüfus 200 binlere ulaştı

Emirdağlılar: Göçten Başlayıp İş Dünyasına Uzanan Bir Başarı Hikayesi

1960’lı yıllarda başlayan ve hızla artan göç dalgasıyla birlikte Avrupa’da yaşayan Emirdağlılar’ın sayısı giderek artmaktadır. Başlangıçta işçi olarak Avrupa’da çalışmaya giden Emirdağlılar, zamanla kendi işlerini kurarak başarılı kariyerler yapmışlardır. Özellikle Belçika’da bulunan Emirdağlılar arasında bakan, milletvekili, belediye başkanı, başkan yardımcısı, iş insanı ve üst düzey yöneticilik gibi önemli pozisyonlarda bulunan birçok kişi bulunmaktadır.

Sene içerisinde çalışmak için ilçeden ayrılan Emirdağlılar, yaz aylarını memleketlerinde geçirme fırsatı bulmaktadırlar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz mevsiminde Emirdağ’ı ziyaret eden gurbetçiler, ilçeye canlılık getirmektedir. Emirdağ ekonomisine önemli katkı sağlayan gurbetçilerin yanı sıra Afyonkarahisar ve Eskişehir’e de olumlu etkileri bulunmaktadır. Yaz aylarında ilçedeki sokak ve caddelerde yabancı plakalı araçların sıklıkla görülmesi dikkat çekmektedir.

Emirdağ’da yaz aylarında yaşanan gurbetçi hareketliliğinin haziranda başladığı ve ağustos sonuna kadar devam ettiği belirtilmektedir. Ancak Avrupa’da eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte ilçe nüfusunun normale döndüğü ifade edilmektedir. Genel olarak kış aylarında 40 bin olan ilçe nüfusunun yaz aylarında 200 binlere kadar yükseldiği gözlemlenmektedir.