Emlak Sahibi Emlakçının Fiyat Artışına Tepkili

Fırsatçı emlakçıya ev sahibinden tokat gibi cevap! Yazışmaları paylaşıp bakanlığa şikayet etti... 'Sizin gibiler yüzünden kiralar tavan yaptı'

Emlak Sahibi, Emlakçının Yüksek Kiralama Teklifine Tepkili

Eski bir emlak işi yapan S.K., evini 15 bin 850 TL’ye kiralık olarak ilan verdi. Ancak S.K.’ye ulaşan emlakçı, “Evini 20 bin liraya kiraya verebilirim” teklifinde bulundu. S.K. ise bu teklife şu şekilde tepki gösterdi: “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sizin bu kiraları yükseltme çabanız vicdanınızı rahatsız etmiyor mu? Benim 15 bin 850 lira istediğim kirayı siz nasıl 20 bin liraya çıkarabiliyorsunuz? Sizin gibi emlakçılar yüzünden kiralar tavan yaptı.”

S.K. ayrıca ev sahibi ile yaşadığı yazışmaları sosyal medyada paylaşarak, Ticaret Bakanlığı’na ve Ankara Tüm Emlakçılar Odası’na şikayette bulundu.

S.K., DHA’ya yaptığı açıklamada, emlak işiyle uğraştığını belirterek şunları söyledi: “Ben bir kiralık daire ilanı verdim. İlana 16 bin lira civarında bir fiyat yazdım. Bir emlakçı arkadaş bana ulaştı, ‘Dairenizi 20 bin liraya kiraya verebilirim, memur kefili var, kendileri de memur’ dedi. Ben de kendisini yanıtladım; ‘Neden böyle bir şey yapmak istiyorsunuz, ben 16 bin liraya razıyken siz neden 20 bin lira rakam belirttiniz?’ dedim. Kendisine bunun piyasayı yükseltmek olduğunu ve örnek olacağını söyledim.”

Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını belirterek, “Emlak danışmanları fiyatın belirleyen tarafı değildir. Bu noktada emlak danışmanı bize kayıtlıysa gerekli yasal işlemlerini yapacağız, eğer bize kayıtlı değilse ilgili kurumlara resmi başvurularını başlatacağız” dedi.

Ticaret Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl 889 emlak işletmesine toplam 88 milyon 900 bin TL idari para cezası uygulanmıştır. Bakanlık, manipülatif fiyat artışlarına karşı mücadelesini sürdüreceklerini ve gerektiğinde ilave tedbirler alacaklarını belirtmiştir.