Emrah Ala, Eşini İmrahor Viyadüğü’nde Öldürdü!

Avukattan skandal iddia: Minenur göz göre göre ölüme gitmiş

Emrah Ala, Eşi Minenur Ala’yı Boynundan Bıçaklayarak Öldürdü!

Ankara’da Minenur Ala (27) ile taksi şoförlüğü yapan Emrah Ala (36) 11 yıl önce evlendi. Çiftin bu evlilikten 5 ve 6 yaşlarında iki çocukları dünyaya geldi. Emrah Ala, eşiyle sürekli tartışıyordu çünkü ona “açık ve dar giysiler giydiği” gerekçesiyle sık sık kavga ediyordu. Yaşanan tartışmalar nedeniyle genç kadın 3 kez uzaklaştırma kararı aldırdı.

10 Aralık 2023 günü Emrah Ala, genç kadınla konuşmak için yanına çağırarak İmrahor istikametine gitti. Yol boyunca Minenur Ala, boşanmak istediğini ve yeni bir hayat kurmak istediğini eşine söyledi. Ancak İmrahor Viyadüğü’nün arka kısmındaki boş arazide araç içinde yapılan konuşma tartışmaya dönüştü ve Emrah Ala, eşini aracın arka tarafında otururken boynundan bıçaklayarak öldürdü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emrah Ala hakkında ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Davanın ilk duruşması bugün görülecek.

Cinayetten kısa bir süre önce sanık Emrah Ala’nın genç kadına yönelik tehdit içeren mesajlar gönderdiği tespit edildi. Ala, WhatsApp üzerinden genç kadına yönelik tehditlerde bulunarak, “Seni çok sevdim, seni asla kimseye yar etmem, bunu bil” dediği paylaşımlar yaptı.

Ailenin avukatı Çisel Demirkan ise çarpıcı bir iddiayı dile getirdi. Avukat Demirkan, Minenur’un cinayetten kısa bir süre önce karakola uzaklaştırma talebinin uzatılması ve sanık hakkında şikayette bulunmak için başvurduğunu belirtti. Ancak polislerin, “Boşanma sürüyor, mahkemeden talep edin” diyerek geçiştirdiğini söyledi. Bu durumun sonucunda kadınların yardım isteyerek geçiştirildiğini ve Minenur’un ölümle sonuçlanan bir tehdit karşısında yardım alamadığını vurguladı.