Endemik Çiçeklere Zarar: Geyik Dağları’nda Dikkat Çeken Olay

İki tekerli vandallar... Endemik çiçekleri motosikletle ezdiler

Antalya’nın Gündoğmuş ve Alanya ilçeleri sınırında bulunan Geyik Dağları eteklerindeki 2 bin 350 rakımlı Eğrigöl Yaylası, ilkbahar mevsiminin gelmesi ile endemik ve renkli çiçeklerle dolup taştı. Doğaseverlerin uğrak noktası haline gelen yaylada, bazı motosikletli grupların çiçeklere zarar verdiği görüntüler tepki çekti. Trans Euro Trail (TET) adlı grubun üyeleri, dağ laleleri ve çiğdemlerle bezeli alanda motorları ile çiçekleri ezip geçti. Görüntüler sosyal medyada paylaşılınca, büyük tepki topladı.

Bölgedeki hayvancılık faaliyetlerini yürüten köylüler, yaylaya zarar verenlerin engellenmesini talep etti. Yaban hayatı uzmanı veteriner hekim Gökçe Coşkun, endemik floranın ve faunanın bulunduğu alanlarda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, “Bu tür doğal güzelliklerin olduğu yerlerde araçlarla dolaşmak canlılara zarar verebilir” dedi.

Sosyal medyada tepki gösterenlere TET Türkiye sayfasından yapılan açıklamada ise, doğaya saygılarının sonsuz olduğu ve olumsuz durumlarda bazı zorunluluklar nedeniyle böyle durumlar yaşandığı belirtildi. Ancak, doğaya yapılan zarar konusunda insanların farkında olduklarını ve bu konuda üzgün olduklarını ifade ettiler.

Eğrigöl Yaylası’nda yaşanan bu olaylar, doğal güzelliklerin korunması gerektiğine dair bir kez daha dikkat çekti. Doğanın bize sunduğu güzelliklere zarar vermek yerine, korumamız gerektiğini hatırlatmak önemlidir.