“Engelli Bakıcıya Şiddet Cezası Verildi”

Engelli gence şiddet uygulayan bakıcının cezası belli oldu... 'Efe'den ve ailesinden özür dilerim'

Olay, Mezitli ilçesinde bulunan bir özel engelli bakım merkezinde gerçekleşti. Engelli bakıcı Ali K., yüzde 94 engelli otizmli Efe’ye şiddet uyguladı ve Efe’nin ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Bakıcı Ali K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı ve şiddet anı, kameralara yansıdı. Görüntülerde, Ali K.’nin Efe’ye saldırdığı ve neden olduğu şiddet olayı net olarak görülebilmektedir.

Ali K. hakkında hazırlanan iddianame Mersin 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve ‘Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı basit yaralama’ suçundan cezalandırılması istendi.

Davanın karar duruşması bugün Mersin 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü ve sanık Ali K., Efe K.’nin yakınları ve taraf avukatlarının huzurunda ifade verdi.

Duruşma sırasında sanık Ali K.,”Yaşanan olaydan dolayı pişmanım. Efe’den ve ailesinden özür dilerim. Böyle bir suç nedeniyle karşınıza gelmekten dolayı pişmanım” şeklinde konuştu.

Efe K.’nin annesi Muazzez Ünal, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek en ağır cezayı almasını talep etti. Mahkeme, sanık Ali K.’ye ‘Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı basit yaralama’ suçundan 8 ay hapis cezası verdi. Engelli kişiye karşı işlenen suçun yarı oranda artırılarak ceza 12 aya çıkarıldı.

Davanın ardından şikayetçi avukatı Mavi Özge Öz, verilen cezaya itiraz edeceklerini açıkladı.