Engelli Kadının Evden Atılma İddiası ve Çaresizliği: Kepez’de Yaşanan Olay

Sokakta kanepede kalıyor: 'Bütün eşyalarımı aşağıya fırlattılar'

Kepez ilçesinde yüzde 66 engelli olan Havva Bodur, tek başına yaşamaktadır. Son zamanlarda koltuk değneklerinden yardım alarak yürüyebilir hale gelmiştir. Bu sebeple az merdiven çıkmak için H.K.’ya ait olan 1. kattaki evi 2017 yılında kiralamıştır. Engelli maaşıyla geçinmek zorunda kalan Bodur, bu süre boyunca kirasını elden H.K.’ya ödemiştir. Geçen sene 750 lira olan kira, 1300 liraya çıkarılmıştır. Ancak bir süre önce H.K. iddiaya göre Bodur’u arayarak kira artışı talep etmiştir. Bu talebe olumlu yanıt alamayan H.K., şimdi de kızının evlendiğini ve bu nedenle Bodur’dan evi boşaltmasını istemiştir. H.K., ardından tahliye davası açmıştır ancak davayı Aralık ayına ertelemiştir.

Bu duruma rağmen bir grup, Bodur evdeyken eşyalarını dışarı atarak apartmanın kapısının önüne koymuşlardır. Çilingir de kapıyı değiştirerek sokakta kalan kadını korumaya çalışmıştır. Komşuları kadını evlerine davet etmiştir ancak Bodur eşyalarını bırakamamış ve geceyi sokaktaki kanapesinde geçirmiştir.

Bodur, yaşadıklarının karşısında ne yapacağını bilmediğini ifade etmiş ve “5 yıldır aynı yerde oturuyorum. İlk olarak benden kira artışı istendi. Kirayı 750 liradan 1300 liraya çıkardık. Sonra bana ‘Evi boşaltmanı istiyorum’ dedi. Ben de engelli olduğumu ve şu an çıkamayacağımı söyledim. Buna karşılık ‘Sen bilirsin, iş kötüye gidecek’ cevabını aldım. Dün bütün eşyalarım aşağıya atıldı” şeklinde açıklama yapmıştır.

Havva Bodur, tahliye taahhütnamesini imzalamadığını belirtmiş ve “Bana ‘Kızım gelecek o oturacak’ dedi. Mahkeme süreci devam ediyor. Aralık ayının 3’ünde davamız var. Buna rağmen eşyalarımı çıkardılar. Bana gösterdikleri imzaladığımı söyledikleri kağıtla evden atıldım ama böyle bir şey imzalamadım. Akşam komşularım beni çağırdı ama eşyalarımın yanında kalmak için gitmedim. Sokaktaki kanepede uyudum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Çaresiz kaldım” şeklinde konuşmuştur.

Öte yandan ev sahibi H.K. ise Bodur’un 2 yıldır kira ödemediğini ve bu nedenle tahliye etmek istediklerini iddia etmiştir.