Engin Uysal: Orhan Gencebay Tutkusu

Orhan Gencebay hayranı vatandaş, evini müzeye çevirdi

Engin Uysal: Orhan Gencebay Fanatiği

Zeytinburnu’nda yaşayan 48 yaşındaki Engin Uysal, uzun yıllardır Türk müziğinin efsane ismi Orhan Gencebay’a olan hayranlığını biriktirdiği eserlerle gösteriyor. Plaklardan gazetelere, kasetlerden CD’lere kadar her şeyi koleksiyonuna ekleyen Uysal, evinin salonunu bir müzeye dönüştürmüş durumda.

Maddi ve manevi emek verdiğini belirten Uysal, “Eser biriktirmek zorlu bir süreç olsa da, aldığım mutluluğun bedelini ödemeye değer” şeklinde konuştu. Üç çocuk babası olan Uysal, eşinin ve çocuklarının da Orhan Gencebay’a hayran olduğunu ve objeleri büyük bir özenle koruduklarını vurguladı.

“Fanatik Orhan Baba Hayranıyım”

1992 yılından bu yana her çıkan Orhan Gencebay kasetini aldığını dile getiren Engin Uysal, hayranlığının nasıl başladığını şu şekilde anlattı: “Orhan Baba hayranlığım 1982 yılında ‘Ya Rabbim’ albümüyle başladı. Sonrasında diğer kasetleri ve CD’leri de toplamaya başladım. Arkası kesilmedi. Fanatik Orhan Baba hayranıyım, kendisini çok seviyorum.”

“Evimize Gelenler Etkileniyor”

Evine gelen misafirlerin objelerden etkilendiğini belirten Uysal, Orhan Gencebay ile olan tanışmasını şöyle anlattı: “2004 yılında telefon numarasını aldım ve onunla tanıştım. Kendisi beni çok iyi karşıladı. Evimize gelen aile fertleri ve arkadaşlarımız nasıl topladığımı merak ediyorlar. Maddi ve manevi zorlukları olduğunu söylüyorum, ancak bu beni mutlu ediyor.”

“Orhan Baba’ya Ait Hatıraları Almak İsteyenler Oldu”

Orhan Gencebay’a ait hatıraları almak isteyenlerin olduğunu belirten Uysal, “Orhan Baba dinlemek beni mutlu ediyor. Maddi olarak ne kadar teklif gelse de koleksiyonumu satmayı düşünmem” dedi.

“Oğlum Miras Alacak”

7 yaşındaki oğlu Anıl’ın da Orhan Gencebay’a hayran olduğunu ve eserleri kendisinden miras almak istediğini belirten Uysal, eşinin koleksiyonu düzenlediğini ve destek verdiğini ifade etti.