ERAKUT: Arama-Kurtarma Ekibi ve Sadık Oyun Arkadaşı

‘Kahramanlık’ genlerinde var

ERAKUT Büyükşehir Belediyesi tarafından Oluşturulan Arama-Kurtarma Ekibi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında kurulan ERAKUT, Kahramanmaraş merkezli depremler başta olmak üzere bölgede ve ülkede meydana gelen afetlerde görev alıyor. Kuruluşundan bu yana arama-kurtarma operasyonlarına katılan ERAKUT, Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nden “Ego” adındaki Hollanda çoban köpeğini sahiplenmiştir.

SINAVLARA HAZIRLIK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde arama-kurtarma köpeği olan Ego’nun, ailesi gibi hayat kurtarmak için eğitimler aldığı belirtilmektedir. 1.5 yaşındaki Ego, enkazlarda sürekli çalışmalar gerçekleştirilerek eğitilmiş ve bir yıl süren eğitimlerinin ardından AFAD’ın sınavlarına girecektir. Ego’nun sınavları başarıyla geçmesi halinde arama-kurtarma köpeği olarak ERAKUT’ta göreve başlayacaktır. ERAKUT’ta köpek eğitmeni olan Murat Albayrak, Ego’nun eğitimini üstlenmiş ve “Onu canlı arama için yetiştiriyoruz. Bu süreçte Ego bize, biz Ego’ya yardımcı olacağız” demiştir.

İŞLEĞİNDEKİ OYUN KATLIAMLARI

Günlük 4 saatlik çalışma programları olduğunu belirten Albayrak, “Ego’nun oyun içgüdüsü çok yüksek. Enkaz altında kazazedeyi ararken bile, aslında oyun arkadaşını aradığını düşünüyor” şeklinde konuşmuştur.