Erdal Dönmez, Meryem Yılmaz’ın Ölümüyle İlgili Mahkeme Kararı Aldı

Esenyurt'ta parkta Meryem Yılmaz'ı 16 yerinden bıçaklayarak katletmişti! Cezası belli oldu

Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Erdal Dönmez cezaevinde bulunduğu yerden SEGBİS ile katılım sağladı. Meryem Yılmaz’ın ailesi ve avukatları da salonda hazır bulundu.

Durumun ağırlığını vurgulayan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin avukatı Begüm Osma, “Meryem Yılmaz, 16 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Sanığın eylemi canavarca bir hisle gerçekleştirilmiştir. Yılmaz’ın telefon mesajları, suçu planlayarak işlediğini göstermektedir. Tüm bu deliller göz önüne alınarak, sanığın nitelikli kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Müşteki avukatı Nilda Baltalı’nın yetkilendirdiği avukat Arzu Sena Topuz da, “Darbe sayısı ve vücuttaki yara yerleri, sanığın kasıtlı davrandığını göstermektedir. Sanığın tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Son sözü sorulan sanık Erdal Dönmez, “Yaptığım suçtan pişmanım” dedi. Mahkeme, Erdal Dönmez’i ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırma kararı verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
24 Aralık 2021 akşamı, Erdal Dönmez, Meryem Yılmaz’ı Esenyurt’ta bulunan Kadir Topbaş Parkı’nda görmek için çağırdı. Yılmaz ile Dönmez arasında başlayan tartışma sırasında, Dönmez üzerinde bulunan bıçakla Yılmaz’ı bıçakladı. Yılmaz, sırt kısmından 9, sol kol kısmından 6 ve karın kısmından 1 bıçak darbesi alarak hayatını kaybetti.

İDDİANAME
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erdal Dönmez’in “Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.