Erdoğan: Gürcistan’a Destek Devam Edecek!

Gürcistan’la 5 milyarlık ticaret hedefi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Gürcistan’a Güçlü Destek Vermeye Devam Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Türkiye’nin Gürcistan’a desteğinin devam edeceğini belirtti. Erdoğan, “Dost Gürcistan halkının 10 gün sonra idrak edeceği Bağımsızlık Günü’nü de şimdiden tebrik ediyorum. Sayın Kobakhidze’yi, şubat ayında devraldığı Başbakanlık görevi dolayısıyla bir kez daha kutluyor, başarılar temenni ediyorum” dedi.

Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artışına da değinerek, “Geçen sene ikili ticaret hacminde 3 milyar dolara ulaştık. Görüşmelerimizde yeni hedef olarak 5 milyar dolar üzerinde durduk” şeklinde konuştu. Ayrıca, Bakü – Tiflis – Kars demiryolu hattının önemine vurgu yaparak bölgesel işbirliği projelerinin Türkiye-Gürcistan ilişkilerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Görüşmede terörle mücadele konusuna da değinen Erdoğan, “FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri ve organize suç şebekeleriyle mücadelemizi daha etkin kılacak adımlar üzerinde durduk. Vatandaşlarımızın huzuruna ve hayatına kasteden bu gayri meşru yapılarla mücadelemizi ülkemiz içinde ve dışında sürdürmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Futbol Takımı’nın Gürcistan’la eşleşmesine de değinen Erdoğan, milli takımlara şimdiden başarılar dilediğini belirtti.

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ise Türkiye’nin desteğinin önemine vurgu yaparak, “Sadece Cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda tüm Türk insanlarının da menfaatini koruyan gerçek bir lider. Sizin gösterdiğiniz liderlik hepimize örnek oluyor. İlişkileri en üst seviyede tutma konusunu konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanı da Gürcistan’ı ziyaret edeceğine söz verdi, umuyoruz ki bu ziyaret de en yakın zamanda gerçekleşecek” dedi.

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’nin resmi ziyareti sırasında saçlarıyla uğraşmak zorunda kaldığı da dikkat çekti. Uzun saçlarıyla bilinen başbakanın, resmi tören sırasında sürekli saçlarını düzeltmeye çalıştığı gözlemlendi.