“Erdoğan, Kurban Bayramı Mesajında Depremler ve İnşaat Projeleri Hakkında Konuştu”

Erdoğan’dan bayram mesajı: Kardeşlik iklimi daha da güçlenecek

Haber Metni:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla video mesajı yayımladı ve şunları söyledi: “Kurban Bayramı, ailelerimize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirsin. Bayramlar, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi hatırladığımız mübarek günlerdir. 6 Şubat depremleri nedeniyle yüreklerimizin yandığı bu aylarda, Kurban Bayramı’nın, vatandaşlarımız arasında kardeşlik ortamını daha da güçlendireceğine inanıyorum.

Deprem sonrası yaraları sarıp depremzedelerimizi yeni konutlarına kavuşturmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. İnşa ve ihya faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. Deprem konutlarının ilk bölümünün teslimatına ekim-kasım aylarında başlıyoruz. 650 bin deprem konutunu tamamlamak için, 319 binini bir yıl içinde olmak üzere milletimize verdiğimiz söze sadık kalacağız.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra artık ülkemizin sorunlarına daha fazla odaklanma fırsatı bulduk. Şimdi enerjimizi ve zamanımızı Türkiye’yi büyütmeye, milletimizin taleplerini karşılamaya yönlendireceğiz. İki demokrasi bayramı yaşatan aziz milletimize ve yurtdışındaki gurbetçi kardeşlerimize güçlü destekleri için bir kez daha teşekkür ederim.

Seçimlerin asıl kazananı, tartışmasız bir şekilde 85 milyon vatandaşımız ve tüm Türkiye’dir. Ülkemiz, 5 yıl boyunca hizmetler, eserler, yatırımlar ve reformlarla dolu dolu geçireceği bir süre daha kazanmıştır. Türkiye Yüzyılımızı inşa etmeye 29 Mayıs sabahı başladık ve Allah’ın izniyle gerçekleştireceğiz. Amacımız, milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde cumhuriyetimizin yeni yüzyılını yeni bir dönemin, yeni bir şahlanışın ve yeni bir toplumsal mutabakatın miladı haline getirmektir. Gelecek 5 yıl boyunca da aşkla çalışmaya, eser ve hizmet siyasetinden ödün vermeden devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık etsin.”

Erdoğan ayrıca, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral El Burhan ile telefonda görüşmeler yaptı. Görüşmelerde, bayram tebriği yapıldı ve Filistin’deki son olaylar nedeniyle buruk bir bayram yaşandığı vurgulandı. Tüm vatandaşlardan Kurban Bayramı ziyaretleri ve tatil için yola çıkanların trafik kurallarına dikkat etmeleri istendi.