Erdoğan ve Özel Arasında Ziyaret Detayları

Erdoğan’dan Özel’e iade-i ziyaret 11 Haziran’da




Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i Ziyaret Edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i Ziyaret Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapacağı iade-i ziyaretin tarihini açıkladı. Erdoğan, Özel’i 11 Haziran Salı günü saat 16.00’da ziyaret edecek.

Özel, “Kendilerini bekliyoruz” diyerek ziyaret tarihini açıklarken, görüşmenin ilk ziyaretteki heyetlerle gerçekleştirileceğini söyledi. İlk görüşmede, AK Parti tarafından Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP tarafından da İstanbul Milletvekili Namık Tan hazır bulunmuştu.

Özel, oturma düzenine ilişkin olarak şunları dile getirdi: “İki siyasi partinin genel başkanları nasıl oturması gerekiyorsa o şekilde Sayın Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacağız. Onun dışında herhangi bir şeyi müzakere etmeye gerek yok.”

Özel’in bu sözleri, ilk görüşmedeki “koltuk krizi”ne gönderme olarak yorumlandı.

CHP Lideri, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ben durduğum yerdeyim. Biz erken seçim çağrısı yapmıyoruz. Erken seçim kararını millet verir. Mayınlı saha falan yok. Siyasette erken seçim konuşmanın mayına basmak olduğunu düşünmüyoruz. Yarın bir seçim yapılsa CHP iktidar namzeti partidir.”

Sayın Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ile ilgili olarak, Özel şunları ekledi: “Sayın Cumhurbaşkanı gelecek, tüm konuları görüşeceğiz. Önemli olan görüşebilmek, konuşabilmek. Siyasetçiler el sıkışmazsa bir takım vesayet odakları ellerini ovuşturmaya başlarlar.”

Özel dün ayrıca Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı ile de telefonda görüştü.

Özel, Akşener’in Erdoğan’ı ziyaretine ilişkin olarak şunları ifade etti: “Tuhaf anlamlar yüklememek gerekiyor, aksine bir şey açıklanmadıkça.” Kayyum eleştirileri ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Talihsiz buluyorum. Sayın Bahçeli’nin ifadesi çok sorunludur. Milletin menfaati nerede olduğuna millet kendisi karar verir.”