“Erdoğan ve Steinmeier Beştepe’de Buluştu”

Almanya’yla yeni dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Beştepe’de Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i resmi bir törenle Beştepe’de karşıladı. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Alman halkına, 6 Şubat’taki dayanışması için teşekkür ediyorum. NATO müttefikimiz Almanya ile her alanda yoğun ilişkilere sahibiz. İkili ticaret hacmimizi dengeli biçimde 60 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz. Savunma sanayisi alanındaki kısıtlamaları gündemimizden çıkarmak istiyoruz. Almanya ile güçlü beşeri bağlarımız ortak paydamızdır. Irkçılık endişelerimiz artıyor ve terörle mücadelede daha fazla destek bekliyoruz. Gazze’deki zulmün son bulması çağrımızı yineledim.”

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ise şunları söyledi: “İki ülke arasındaki insani ilişkilerin özel olduğunu biliyoruz. Deprem bölgesindeki çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Türkiye’deki finans politikaları Avrupa’da büyük takdir görmekte. Türkiye’ye Avrupa’ya yönelen bir gelişme diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Steinmeier, resmi tören sırasında karşılıklı olarak heyetlerini tanıttı ve Türkiye ile Almanya bayrakları önünde gazetecilere poz verdiler.

Sıcak bir karşılama yaşandı ve Erdoğan’ın espri anlayışı salonda kahkahalara sebep oldu.