Erdoğan’dan BM Genel Kurulu’nda Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD medyasına konuştu: ABD, Ukrayna'nın NATO üyeliğini istemiyor

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta Bulunuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons’a verdiği röportajda İsrail’in Gazze’deki katliamlarına dikkat çekti. Hamas ile olan ilişkisi hakkında soruya cevap verirken, Erdoğan şunları söyledi: “Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur.”

7 Ekim’de yaşananlarla ilgili soruya cevap verirken, Erdoğan, Filistin halkının yaşadığı acılarının unutulmaması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, “1947’li yıllardan alın bugünlere kadar Filistin, topraklarını kaybede kaybede bugünlere geldi. Perde arkasını incelediğimizde, ne yazık ki 7 Ekim’e bu şartları hazırlayan nedenleri iyi bilmek lazım.”

Ayrıca, Ukrayna’nın NATO üyeliği konusuna da değinen Erdoğan, “Amerika, Ukrayna’nın her şeyden önce NATO’ya üye olmasını istemiyor. Birçok NATO ülkesi bir defa Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasını istemiyor. Bu gerçekleri görerek kararımızı vermemiz lazım.” dedi. Erdoğan, Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunun dikkatle düşünülmesi gerektiğini ve heyecanla adım atılmaması gerektiğini belirtti.