Erdoğan’dan Güncel Konular ve Vurgular!

‘Bugün git yarın gel’in mazereti olamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay’ın 162. Kuruluş Yıldönümü Programı’na katıldı. Konuşmasında, ülkenin hizmet yolunda rehavete yer olmadığını belirterek, “Halktan, sorunlardan kopuk, eski alışkanlıkların tekrar baş göstermesine izin vermeyiz. Bu tür yollara tevessül edenlerin gözünün yaşına bakmayız” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin yeni ve sivil bir anayasa ile güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Eskiye öykünmek yerine önümüze bakmanın mücadelesini vermemiz şart” şeklinde konuştu. Yeni anayasa meselesinin de gelecek vizyonlarının bir parçası olduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak bizim için milli bir görevdir” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, belediyelerde tasarruf ve verimlilik anlayışının önemini vurgulayan Erdoğan, “Milletin cebinden basın mensuplarına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz” şeklinde eleştirilerde bulundu.
Sayıştay’ın güçlendirildiğini ifade eden Erdoğan, “Denetim alanı ve yetkisi genişleyen Sayıştay bizim dönemimizde modern hukuk devletlerindeki yüksek denetimin tüm unsurları ve metotlarına sahip oldu” dedi. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ise terörle mücadele vurgusu yapıldı. Yazılı açıklamada, PKK/KCK-PYD/YPG’nin bertaraf edileceği vurgulanırken, Filistin meselesi ve yapay zeka konularına da değinildi. “Türkiye’nin yapay zekâ çalışmalarının ilmi, askeri, iktisadi ve içtimai neticelerine hazırlıklı olmasının önemine işaret edilmiştir” denildi.