Erdoğan’dan Polis Akademisi Mezuniyet Konuşması

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye sığ sulara hapsedilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Polis Akademisi Mezuniyet Töreninde Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Meslek Yüksek Okulu mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “2 yıllık yoğun eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan mezuniyet sevincini yaşayan 2 bin 366 polisimizi yürekten tebrik ediyorum. Dereceye giren öğrencilerimizi ayrıca tebrik ediyorum” dedi. Ayrıca 15 farklı ülkeden 94 öğrencinin mezun edilmesinin heyecanını yaşadıklarını belirtti ve ekledi: “Bu kardeşlerimiz ülkelerine döndüklerinde aldıkları üst düzey eğitimle kendi vatandaşlarına hizmet edeceklerdir.”

Erdoğan, hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilemeyeceğini vurgulayarak, “Emniyet teşkilatımızın 2 bin 366 yeni neferle milletimize karşı sorumluluklarını daha etkin şekilde yerine getirecektir. Vebalı ağır olduğu kadar mesuliyeti yüksek mesleği icra ederken hukuka ve kanuna harfiyen uyacağınıza inanıyorum. Hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilmez” şeklinde konuştu. Ayrıca suç işleyen kişilerin yargıya teslim edilerek hak ettikleri cezayı almalarının sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Terör örgütleriyle mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, son bir yılda PKK/KCK’ya yönelik 34 bin 765 operasyon yapıldığını ve toplam bin 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. “Eli kanlı canilere nefes aldırmıyoruz” diyen Erdoğan, FETÖ, DEAŞ ve sol örgütlere de karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü söyledi.

Erdoğan, polisin vatandaşın canına, malına, namusuna, özgürlüklerine ve güvenliğine kast edenlere karşı asla müsamahakar davranmayacağını vurgulayarak, “Ne yapıyorsak hukuk içinde yapacağız. Hukuk devletinden asla sapmayacağız. Sizler herhangi bir grubun değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin polisisiniz” dedi.