Erdoğan’ın Başkanlığında Emekliler için Yeni Düzenlemeler: Toplantıda Gündemde Ne Var?

Emeklinin gözü bugün kabinede

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde düzenlenecek olan toplantıda, memur, işçi ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ilişkin düzenlemeler önemli bir gündem maddesi olarak yer alacak. Toplantının ardından da Erdoğan, emeklilerle ilgili alınan kararları açıklayacak.

Üçlü mekanizma olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri, maaş düzenlemesiyle ilgili çalışmalarına devam ediyordu. Emekliler arasında heyecanla beklenen haber ise Erdoğan tarafından önceki gün verildi.

Erdoğan, partisinin hafta sonu gerçekleştirilen kongresinde, “İlk Kabine toplantımızın ardından emeklilere yönelik yeni müjdemizi açıklayacağız” şeklinde konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bu açıklamanın ardından Erdoğan’ın işçi, memur ve Bağ-Kur emeklileriyle ilgili çalışmayı Kabine toplantısı sonrasında paylaşacağını duyurdu.

Kabinenin gündeminde, emekli maaşları ve ekonominin yanı sıra iç ve dış gelişmeler de yer alacak. İçişleri Bakanlığına yönelik terör saldırısı, Irak ve Suriye’nin kuzeyine yapılan operasyonlar ve Ortadoğu’daki son gelişmeler de değerlendirilecek.