Erdoğan’ın Eğitimdeki İlerlemeleri Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitim, siyasi tartışmalara konu olmamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalarda eğitim alanındaki gelişmeleri ve yeni modeli hakkında önemli detayları paylaştı. Erdoğan, “Modelimizin hazırlanmasında emeği ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. 21 yıl önce dört önceliğimizden birinin eğitim olduğunu ilan etmiştik ve bu ilkeye sadık kaldık” dedi.

Eğitimde fırsat eşitliğini kuvvetlendirmek adına birçok adım attıklarını belirten Erdoğan, “OECD ortalamasını yakalayarak 5 yaş okullaşma oranını yüzde 95’e çıkardık. Öğretmen atamalarında rekorlar kırdık ve 20 bin yeni öğretmen daha atamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi kurma çalışmalarını tamamladıklarını ve önümüzdeki günlerde Meclis görüşmelerine sunacaklarını belirten Erdoğan, “Eğitimde değişim ve yenilenme önemlidir. Köklerimizden kopmadan, teknolojik gelişmeleri de dikkate alarak eğitim sistemimizi güçlendireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, son olarak öğrencilere YKS sınavları için başarılar dileyerek, “Allah zihin açıklığı versin” temennisinde bulundu.