Erzurum’da Kadın Cinayeti: Adalet Arayışı Devam Ediyor

Anastasia, Erzurum'da sevgilisi tarafından öldürülmüştü! Rus avukat arkadaşı davayı takip ediyor... Katil şüphelisi: Çok akıllı bir kadındı

Erzurum’da Bir Apartmanda Meydana Gelen Cinayet

Erzurum’un Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi’nde bulunan 4 katlı bir apartmanda, Ukrayna-Rusya Savaşı’ndan sonra Türkiye’ye yerleşen Anastasia Emelianova adlı bir kadın, bilgi işlem personeli olarak çalıştığı iş yerinde tanıştığı Suriyeli Mohammad Nizar Arnabeh ile yaşanan tartışma sonucu hayatını kaybetti.

Sosyal medya üzerinden tanışan ve arkadaşlık kuran ikili, 20 Eylül tarihinde yaşanan tartışmanın ardından komşularının duyduğu olay sonrasında Mohammad Nizar Arnabeh tarafından yardım çağrısında bulunuldu. Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle Emelianova’nın kan kaybından hayatını kaybettiği belirlendi. Cinayet zanlısı Arnabeh tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Emelianova’nın cenazesi ise ülkesi Rusya’ya uçakla gönderildi.

Olayın ardından ‘kasten öldürme’ suçuyla açılan dava devam ederken, Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalarda tarafların ifadeleri alınmaya devam ediyor. Anastasia Emelianova’nın avukat arkadaşı Varya Mihaylova, duruşmaları yakından takip ederek süreci dikkatle izliyor ve Emelianova’nın temsilciliğini üstleniyor.

Erzurum’daki duruşmalarda tercüman aracılığıyla ifade veren Mohammad Nizar Arnabeh, suçlamaları kabul etmediğini belirterek masum olduğunu savundu. Arnabeh’in Atatürk Üniversitesi öğrencisi olduğu ve tanışmalarının internet üzerinden gerçekleştiğini aktardı.

Anastasia Emelianova’nın avukat arkadaşı Varya Mihaylova, olay sonrasında Türkiye’ye gelerek süreci takip ettiğini ve Emelianova’nın adaletinin sağlanması için mücadele verdiklerini ifade ederken, Emelianova’nın hukuk savunması ve aktivizmi ile ilgili detayları paylaştı.

Mihaylova, Emelianova’nın kaybolduğunu öğrendiğinde Türkiye’de bulunduğunu ve olayın ardından dostlarının bir araya gelerek Emelianova için adalet arayışına girdiğini belirtti. Emelianova’nın hakları için mücadele etmek ve gerçeği ortaya çıkarmak için çaba harcadıklarını vurgulayarak, Emelianova’nın feminist görüşlere sahip, aktif ve yetenekli bir kadın olduğunu dile getirdi.

Mahkeme sürecinin devam ettiği ve tüm tarafların adaletin sağlanması için çaba harcadığı belirtilirken, duruşmaların ilerleyen süreçte devam edeceği öğrenildi.