Erzurum’da Meydana Gelen Trafik Kazasında 9 Kişi Yaralandı

Erzurum'da makas atarak iki aracın çarpışmasına neden olmuştu! 'İyi hal indirimi' uygulandı

Erzurum-Çat kara yolu Beyaz Evler Kavşağı’nda, 3 Temmuz 2022 akşam saatlerinde gerçekleşen bir kaza sonucunda Abdulbari Önal tarafından kullanılan bir otomobil, düğün konvoyunda yer alan Mustafa Tok’un yönetimindeki hafif ticari araç tarafından kavşakta makas atılarak sıkıştırıldı. Bu sebeple otomobil, refüje çarptıktan sonra Cihat Karaca’nın yönetimindeki bir başka araçla çarpıştı. Kaza sonucunda otomobil sürücüleri ve yanlarında bulunan 9 kişi yaralandı. Olay, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları tarafından kaydedildi.

Kaza ile ilgili olarak açılan davada, Erzurum 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi, sanık sürücü Mustafa Tok’un avukatının savunmasını değerlendirdi. Savunmaya göre, refüje çarparak karşı şeride geçen sürücü Abdulbari Önal’ın hız limitini aştığı iddia edildi. Ancak mahkeme heyeti, bu talebi reddetti ve Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nin raporunu dikkate alarak sürücü Mustafa Tok’u asli kusurlu olarak değerlendirdi. Yargılama sonucunda, sürücüye taksirle yaralama suçundan 1 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın kişisel özellikleri, sosyal ilişkileri ve davranışları da dikkate alarak cezayı 10 aya indirdi. Hapis cezası, 300 gün adli para cezasına çevrildi ve toplamda 6 bin TL adli para cezasıyla cezalandırıldı. Ayrıca sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konulması kararı da alındı.

Kazanın taraflarından Abdulbari Önal, mahkeme kararının adalete uygun olduğunu söyleyerek olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Arabalarının düğün konvoyunda seyir halindeyken, önlerini makas atarak kesen aracın refüje çarpmaları sonucu karşı şeride geçtiklerini belirtti. Karşı yönden gelen araçla çarpışarak kaza yaptıklarını kaydetti. Neyse ki, kazayı küçük yaralanmalar ve sıyrıklarla atlattıklarını ifade etti. Araçların ikisi de kullanılamaz hale gelirken, aldıkları raporlar sonucunda mahkemeye başvurduklarını açıkladı. Mahkeme sonucunun lehlerine olmasıyla birlikte, makas atmanın doğru bir davranış olmadığını vurgulayarak insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atabileceğini belirtti. Adaletin zamanında tecelli ettiğini ifade etti.