“Erzurum’da Yaşanan Olayda Gözaltına Alınan Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi”

Erzurum’da taş atan uzman çavuş meslekten atıldı

Erzurum’da meydana gelen olayın ardından gözaltına alınan 15 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında bulunan piyade uzman çavuş M. Akif Keleş’in sözleşmesi, başlatılan idari tahkikat sonucu feshedildi. Keleş’in, 2021 yılında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ise soruşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Olayla ilgili yapılan açıklamada, “Arkadaşım Serhat’la miting alanının dışında bekleyen gruba katıldım. Karşı taraftan bazı şahıslar zafer işareti yapınca sinirlendim, tepkimi sözlü olarak dile getirdim. Burası Erzurum, burada zafer işareti yapamazlar. ‘PKK sloganı atamazsınız’ şeklinde bağırdım. Elimdeki demir paraları insanlara zarar vermeyecek şekilde fırlattım. Sonrasında ayrıldık. Soğukkanlılığımı koruyamadığım ve bu olaya karıştığım için pişmanım” ifadeleri yer aldı.

Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor. Dün de 9 kişi gözaltına alınmıştı. Savcılıktan salıverilen şüphelilerden 14’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.