Esenyurt Hadımköy’de Banka Soygunu Gerçekleşti, Şüpheliler Yakalandı

Esenyurt'ta cadde ortasında gaspa 4 tutuklama

16 Ocak 2024 Pazar günü saat 12.45 sularında Esenyurt Hadımköy’de gerçekleşen bir olayda, Cafer Çetin adlı bir kişi bankadan 2 milyon lira çektiği sırada silahlı bir grup tarafından soyuldu. Hırsızlar, Cafer Çetin’in direnmesi üzerine sadece 485 bin lira alabildi. Bu korkunç olay ise tesadüfen orada bulunan bir vatandaş tarafından kaydedildi.

Polis, Gasp Büro Amirliği tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilgili çalışmalarını sürdürdü ve şüphelilerin iki ayrı araçla olay yerine gelip mağduru takip ettiklerini tespit etti. Operasyonlar sonucunda Beylikdüzü, Avcılar ve Esenyurt ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 4 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler; Gürkan K. (34), Selvet K. (34), Yahya K. (25) ve Hakan A. (35), gasp olayıyla ilgili sorgulanmak üzere Gasp Büro Amirliğine götürüldü. Şüphelilerin geçmiş kayıtlarında, Hakan A.’nın 11, Gürkan K.’nın 6 ve Selvet K.’nın 6 suç kaydı bulunduğu belirlendi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan şüpheliler, cezaevine gönderildi.