“Esenyurt’ta Cinayet Sonrası Ortaya Atılan Kan Parası İddiaları Gündemi Sarsıyor”

Avukattan kan parası iddiası

Esenyurt’taki Katliamın Ardından Kan Parası İddiası Ortaya Atıldı

28 Temmuz 2023 gecesinde İstanbul Esenyurt’ta iki inşaatçı aile arasında çıkan alacak verecek tartışması, kanlı bir cinayetle sonuçlandı. Özer ailesinin üyeleri olan Murat, Servet, Tarık ve Azat, Erzen ailesine ait bir tekel bayisine girerek, aile üyeleri Yunus Emre Erzen ve arkadaşı Batuhan Bayındır’ı hayatını kaybetti, Yusuf Erzen’i ise yaraladı. Bu olay, güvenlik kameralarında anbean kayıtlara geçti ve Türkiye’nin gündemine oturdu. Cinayet sonrasında Cantürk Erzen, soruşturmaya dahil oldu ve hakkında adli kontrol kararı verildi.

İki aileye de kan parası teklif edildiği iddiası

Soruşturmanın bitiminde, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı fezleke hazırladı ve iddianameyi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na yolladı. Ancak bu esnada, Erzen ailesinin avukatı Kerim Bahadır Şeker, Özer ailesinin gerek Erzen ailesine, gerekse de Bayındır ailesine kan parası teklif ettiğini öne sürdü. Erzen ailesinin bu teklifi kabul etmediği fakat Bayındır ailesinin kabul ettiği belirtildi.

Bayındır ailesine sunulan teklif: 3 milyon TL, bir ev, bir araba ve bir kamyonet

Kerim Bahadır Şeker tarafından dile getirilen iddialara göre, Bayındır ailesine, cinayeti haksız tahrik sonucu işlediklerine dair ifade vermeleri ve davanın takipçisi olmaktan vazgeçmeleri karşılığında oldukça cazip bir teklif sunuldu. Teklif; 3 milyon TL, bir ev, bir araba ve bir kamyonet şeklindeydi. Şeker, ayrıca “Erzen ailesine de yüklü miktarda para teklif edildi ancak kabul etmediler. En ağır cezayı almaları için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.