Esenyurt’ta Gerçekleşen Saldırıda Ortaya Çıkan Yeni Detaylar ve Şüphelilerin Adliyeye Sevki

Esenyurt'taki tekel bayi katliamında yeni detaylar ortaya çıktı! Peynir ekmek almaya gittiği bakkalda kendisini izlemiş

Esenyurt’taki saldırı sonrasında şüpheliler adliyeye sevk edildiğinde, soruşturmayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Tarık Özer ve oğlu Azat Özer, polisin sıkı takibi altında olduğu belirlendi ve olay sonrası kendilerine ait Büyükçekmece’de inşaat halindeki villada saklandılar. Şüpheliler, olayı gerçekleştirdikten sonra evlerine döndükleri ve Tarık Özer’in saçlarını kesip tanınmamak için tedbir aldığı tespit edildi. Daha sonra Tarık Özer ve Azat Özer, saklanmak amacıyla Büyükçekmece’deki inşaata gittiler.

Tarık Özer’in, polise firarda olduğu dönemi anlatırken, üç kez bakkaldan peynir ekmek almak için dışarı çıktığı ve her seferinde bakkaldaki televizyonda kendi fotoğrafını gördüğünü söylediği belirtildi. Cinayet büro ekipleri, iki şüphelinin yerini tespit ettikten sonra operasyon düzenleyerek gözaltına aldı.

Polis soruşturmasında, Tarık Özer’in bir arkadaşına ait Tuzla’da demirli olan bir teknenin GPS sinyalini kapatarak Büyükçekmece’ye hareket ettiği tespit edildi. Şüphelilerin bu tekneyle kaçma ihtimaline karşı deniz polisi harekete geçti ve tekneyi Büyükçekmece’de durdurarak muhtemel bir kaçışı engelledi.

Tarık Özer’in ifadesinde olayın tüm detaylarını anlattığı ve geçen Mayıs ayında şüphelilere inşaat demiri sattığı belirtildi. İlk senetin kısmen ödendiği ancak ikinci senedin bir türlü ödenmediği ve avukatlara talimat verildiği ifade edildi.

Tarık Özer, icra davası sürecinde sosyal medyada kendisi hakkında yapılan paylaşımları ilk başta önemsemediğini ancak eve döndüğünde ailesinin üzgün olduğunu gördüğünü ve konuşmak için olay yerine gittiğini belirtti. Ancak ortamın gerginleşmesiyle birlikte ne yaptığını hatırlamadığını ve çok üzgün olduğunu ifade etti.

Olayda kullanılan silahların mahkeme tarafından tutuklanan Murat Özer’e ait olduğu ve bulundurma ruhsatlı olan silahın Tarık Özer’de, taşıma ruhsatlı olan silahın ise Murat Özer’de olduğu tespit edildi.