Esenyurt’ta yaşanan tekel bayisi cinayetiyle ilgili gözaltılar ve tutuklamalar gerçekleşti.

Esenyurt canileri inşaatta saklanmış

İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayisinde meydana gelen çift cinayet sonrasında, Tarık Özer, oğlu Azad Özer, kardeşi Servet ve Murat Özer ile birlikte yardım yataklığı yaptığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. Murat Özer, yaralı olarak yakalandı ve dün tutuklandı. Tarık, Azad ve Servet Özer ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken diğer şüphelilere adli kontrol hükümleri uygulandı.

Tarık Özer, ifadesinde şunları söyledi: “Bu aileye değeri 1 milyon 350 bin lira olan inşaat demiri sattım. İkinci taksiti ödemediler ve sonra bana hakaret ettiler. Eve gidince kardeşimin vurulduğunu düşünerek silahımı çektim. Gerisini hatırlamıyorum.”

Tarık Özer, cinayetin ardından saklandıkları yerle ilgili olarak şunları söyledi: “Kendimize ait bir inşaatımız vardı Büyükçekmece’de. Oraya gittik ve sadece domates ve peynir almak için bazen dışarı çıktık. Kahvehanede televizyonda kendimizi ve kardeşimi gördük.”

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Adli Tıp Kurumu’nun ön otopsi raporu da elde edildi. Raporda, Yunus Emre Erzen’in vücuduna 9 kurşun isabet ettiği ve Batuhan Bayındır’ın ise 2 kurşunla vurulduğu belirtildi. Yusuf Erzen ise tek kurşunla yaralanmıştı.