Eşinin Ölümüyle Şok Edilen Kadın Tarımda Bulunan Erkek Arkadaşının İtirafıyla Şüphelerini Doğruladı

Eşini öldürüp 2 gün sonra itiraf etmişti... Mahkeme kararını verdi

11 Haziran’da Aziziye ilçesi Kahramanlar Mahallesi’nde yaşanan olayda, Ayhan Avcı’nın ölü halde bulunması sonucu Padına Avcı ve Fahrullah Özdemir jandarmayı aradı. Olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi ve inceleme sonucunda Ayhan Avcı’nın keskin bir alet ile başından ve boyundan vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Bu durum üzerine Padına Avcı ve Fahrullah Özdemir gözaltına alındı.

Padına Avcı ifadesinde, “Eşim Ayhan ile akşam saatlerinde tarladan Aziziye ilçesine gidiyorduk. Ayhan, telefonda bilmediğimiz birisi ile alacak verecek meselesi yüzünden tartışıyordu. Ilıca Mahallesi’ne ulaştığımızda Ayhan, ‘Siz gidin, bu meseleyi halledip geleceğim’ diyerek araçtan indi. Sabah Fahrullah Özdemir’i aradığımda, Ayhan’ın gece eve gelmediğini söyledim. Güvercin beslediği kulübeye gitmek istedik ve ayakta duramayan Ayhan’ı yerde hareketsiz bulduk. Bunu üzerine sağlık ve jandarma ekiplerine durumu bildirdik” şeklinde ifade verdi.

Fahrullah Özdemir de benzer şekilde olaydan 2 gün sonra Ayhan Avcı’yı öldürdüklerini itiraf etti. Özdemir, 13 Haziran’da olayın gerçekleştiği yere götürüldü ve cinayeti anlatması istendi. Özdemir, olay günü kendisine ait otomobille Padına Avcı ve Ayhan Avcı ile tarlalara gittiklerini ve çiftin kendisine Ayhan’ın başka bir erkeğe pazarlandığını söylemesi üzerine tartıştıklarını belirtti. Özdemir, Ayhan’a saldırılması sonucunda kendisinin de hırpalanmış olduğunu ve aralarındaki mücadele sırasında Ayhan’ı öldürdüklerini itiraf etti.

Özdemir, “Olay yerinden ayrıldık ve Ilıca’ya gittik. Burada traktörü bırakıp, taksiyle Erzurum’a döndük. Padına’yı evine bıraktım. Padına gece beni arayarak, ‘Sakın biz vurduk, öldürdük demeyelim. Sabah birlikte bostana gittik, çalıştık, sonrasında işimizi bitirdik ve Ayhan Avcı’yı Ilıca’ya bıraktık’ şeklinde anlaştık. Sabah Ilıca’ya gidip, traktörü aldık ve olay mahalline gittik. Avcı, kanlar içinde yerde yatıyordu. 112’yi aramak istedim, ancak Padına engel olmaya çalıştı. ‘Plan yapalım, saklayalım’ gibi sözler söylüyordu. Gizlice 112’yi arayarak ihbarda bulundum” dedi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Özdemir’in ifadesinde belirttiği gibi telefon sinyalleri ve görüşmeleriyle doğrulanan HTS kayıtları olduğu, Ayhan Avcı’nın ölümünün kesici-ezici alet yaralanması sonucu meydana geldiği konusunda adli tahkikat bilgileri, otopsi raporu ve toksikolojik inceleme sonucunda bulunan bulgular da dikkate alındı. Padına Avcı hakkında ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, Fahrullah Özdemir hakkında da ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istendi. İki tutuklu sanık ilerleyen günlerde mahkeme karşısına çıkacak.