Eski Eşi Cinsel Saldırıya Uğrayan Kadın Şikayetçi

Boşandığı eşine cinsel saldırıda bulunmuştu! Savunması şaşkına çevirdi: Şikayet edeceğini düşünmedim

Tepeköy’de Eski Eşi Tarafından Cinsel Saldırıya Uğrayan Kadın Şikayetçi Oldu

Nisan ayında Gökçebey ilçesine bağlı Tepeköy’de yaşanan olayda, H.B., hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen eve gelen eski eşi Cengiz B.’nin ağzını bornoz kuşağıyla kapatarak, boğazına bıçak dayayıp, tehdit ederek kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Soruşturma sonucunda Cengiz B., jandarma tarafından gözaltına alındı ve tutuklandı.

Cengiz B. açıklamasında, “Eşimle önceden rızasıyla ilişkiye girdiğini ve ekonomik olarak da destek olduğunu” belirtti. Ancak DNA ve tırnak izleri bulunması üzerine ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçlamalarıyla dava açıldı. İlk duruşmada tutuklu sanık Cengiz B., suçlamaları reddederken, şikayetçi tarafının katılmadığı görüldü.

Cengiz B., “Eşimle boşanmadan önce ilişkimiz devam ediyordu ve olay günü aramızda para anlaşmazlığı yaşandı” şeklinde savunma yaparak suçlamaları reddetti. Cengiz B. ayrıca, suçlamaların ardında kayınvalidesinin olduğunu iddia etti ve tahliye talebinde bulundu. Sanık avukatı, bornoz kuşağından alınan DNA’nın H.B.’ye ait olmadığını belirterek, mahkemeden keşif talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, zorlama izi bulunmaması ve DNA’daki çelişkiler nedeniyle şüpheli durumun devam ettiğini belirterek, Cengiz B.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Savcının talebi üzerine Cengiz B.’nin ‘Boşandığı eşine cinsel saldırı’ suçundan cezalandırılması talep edilirken, savunma için süre verilerek duruşma ertelendi.