Eskişehir’de Kadına Karşı Şiddet: Eski Sevgili 15 Bıçak Darbesiyle Saldırdı

Bıçak kırılmasaydı beni öldürecekti

Eskişehir Tepebaşı ilçesinde geçen haziran ayında meydana gelen olayda, Fatih Durmaz tarafından eski sevgilisi Gamze C.’ye 15 bıçak darbesi ile saldırıldı. Durmaz, olayın ardından kaçmayı başardı. Gamze C. ise çevredekilerin çağırdığı ambulansla Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı. El ve parmaklarını kullanamayan Gamze C., 2 kez ameliyat geçirip fizik tedavi gördü.

Saldırgan Fatih Durmaz, gözaltına alındıktan sonra “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Durmaz hakkında yaptığı soruşturmayı tamamladı ve 7 sayfalık bir iddianame hazırlandı. İddianamede, Durmaz’a “ısrarlı takip”, “tasarlayarak, canavarca hislerle veya eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs” ve “tehdit” suçlarından 14 ila 25 yıl arasında hapis cezası talep edildi. İddianamede ayrıca, Durmaz’ın daha önce 2 kadına şiddet uyguladığı ve “suç işlemeye yatkın bir kişi” olduğu tespit edildi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, Fatih Durmaz’ın Gamze C.’ye defalarca bıçakla saldırdığı ve ardından koşarak kaçtığı anlar görüntülendi. Gamze C., ifadesinde “Fatih Durmaz, olay günü üzerime saldırdı. Kafam, boynum ve göğsüm dahil birçok kez bıçakladı. Bana vurmaya devam ettiği sırada bıçak kırıldı. Eğer kırılmasaydı beni öldürecekti” şeklinde konuştu. Tutuklu sanık Durmaz ise Gamze’nin kendisine saldırdığını ve bıçak kullanmadığını iddia etti. Durmaz, önümüzdeki ay hakim karşısına çıkarılacak.

Gözaltına alındığı sırada gazetecilerin “Pişman mısın?” sorusuna “Hayır değilim” yanıtını veren Fatih Durmaz hakkında 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.