Eskişehir’de Olanların Ardındaki Acı Gerçek: Kadına Yönelik Şiddetin Vahşi Sonu

Kızı öldürülen acılı baba kadınlara seslendi

Eskişehir’de yaşanan olayda, erkek kuaförü olan Hasan Fakıoğlu, geçen yıl 17 Aralık’ta ayrıldığı sevgilisi Ayşenur Çolakoğlu’nu evinde ziyaret etti. Ancak bu ziyaret, bir tartışmaya dönüştü ve Fakıoğlu, tabancayla başına ve göğsüne dört el ateş ederek Çolakoğlu’nu vurdu. Hemen hastaneye götürülen Çolakoğlu, ne yazık ki hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Fakıoğlu, “Beni aldattığını düşündüm, kazayla öldü” şeklinde savunma yapmasına rağmen tutuklandı.

Olaya ilişkin bir diğer şüpheli ise Muhammet Ali F. isimli bir arkadaşıydı. Ancak adli kontrole tabi tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Hasan Fakıoğlu hakkında, kadına karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ruhsatsız tabanca taşımak kullanmak suçundan da üç yıl hapis cezası talep edildi. Diğer şüpheli Muhammet Ali F. ise suça iştirak suçundan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılabilir. Tutuklu sanık Hasan Fakıoğlu, Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada olayın kaza olduğunu iddia etti. Duruşma, sanık savunmasının ardından 15 Şubat tarihine ertelendi.

Olay sonrası Ayşenur Çolakoğlu’nun babası Mesut Çolakoğlu bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Adalete, savcılarımıza, hakimlerimize güveniyorum. Bu ifadeler katilin çaresiz çırpınışlarıdır. Azalmış ceza alabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Kızım pırlanta gibiydi. Tehditler, şantajlar ve darp yoluyla benim kızımı incitti. Bunları sadece arkadaşlarına anlattı. Genç kızlarımıza ve genç çocuklarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen içlerindeki ışığı başkası tarafından söndürmeyin. Eğer böyle bir zorbalık, tehdit varsa ailenize söyleyin. Sonrasında hem kendileri mezarın dibine giriyor, hem de aileleri her gün her an acı çekiyorlar. Gerektiğinde tüm kadınlarımız, kızlarımız ve çocuklarımız KADES’i kullanmalı. İki kez basmaları yeterli olacaktır. Devletimiz ve polisimiz onları üç dakikada bulacaktır. Hayat güzeldir, lütfen kendi ve bizim hayatlarımızı zindana çevirmesinler.”