Eşsiz Tarihi Yarımada’da Yüksek Fiyatlarla İhale Edilecek Ticaret Alanı

38.5 metrekare dükkâna 6.5 milyonluk ihale

Tarihi Yarımada’nın gastronomi bölgesinde bulunan ve “imar durumu ticaret alanı” olan bir taşınmazın fiyatının, 28 Eylül’deki ihalede oldukça yükseleceği öngörülüyor. Yetkililere göre, üç katlı bir bina yapımına olanak sağlayan 9.50 imar durumu sebebiyle taşınmazın fiyatının belirlenenin çok üzerine çıkabileceği belirtiliyor. İhaleye katılmak isteyenlerin İstanbul Defterdarlığı’na 1 milyon 624 bin liralık geçici teminat tutarını yatırması veya bu tutarda bir teminat mektubu sunması gerekiyor.

Hürriyet’e bilgi veren yetkililer, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı gibi benzersiz yapıları içinde barındıran Tarihi Yarımada’nın İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, buradaki metrekare fiyatlarının 1 milyon lirayı hatta daha fazlasını bulabildiğini ifade ettiler. Tarihi Yarımada sınırları içinde tescilli yapıların yıkılamadığını ancak tadilat yapılabildiğini belirten yetkililer, Hocapaşa Sokağı’ndaki 38.5 metrekarelik alanın imar durumunun 9.50 olduğunu ve bu nedenle sıfırdan üç katlı bir bina yapmak için uygun olduğunu vurguladılar.

Bir yetkili ise, “İhaleye büyük ilgi olacaktır. Bölgede metrekaresi 1 milyon lirayı bulan satışlar gerçekleşiyor, 100 metrekarelik bir yer 100 milyon liraya kadar satılabiliyor” bilgisini paylaştı.