Estetik Operasyonda Hata: Almanya’dan Türkiye’ye Gelen Tülay Ö.’nün Yaşadığı Mağduriyet

Yanlış meme ameliyatı hayatını kararttı

Almanya’da yaşayan Tülay Ö. (45), meme dikleştirme ve karın bölgesi ameliyatı (abdominoplasti) yaptırmak üzere Türkiye’ye seyahat etti. İddiaya göre Ö., İstanbul Gaziosmanpaşa’da özel bir hastanede gerçekleşen estetik operasyonda meme dikleştirme yerine meme küçültme operasyonu geçirdi. Ameliyat sonrasında Ö.’nün meme boyutu D bedenden A bedenine küçüldü. Ayrıca karın bölgesinde yapılan dikişler eğri olduğu için Ö.’nün karnı düzgün görünmedi ve gözle görülür bir hata yapıldı.

Tülay Ö.’nün avukatı, İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne dava açarak, müvekkilinin ameliyat öncesi anestezi uzmanıyla görüşme sağlanmadığını belirtti. Müvekkil, yanlış anestezi sonucu iki gün boyunca uyanamamış ve meme operasyonu sonrasında meme küçülmesi yaşamıştır. Müvekkilin sağ meme ucu, hatalı operasyon sonucunda çürüyerek düşmüştür. Ayrıca, operasyon sonrasında ortaya çıkan enfeksiyon nedeniyle müvekkil meme kaybı yaşamıştır. Ameliyat öncesi ve sonrasında gerekli tedaviler yapılmadığı için müvekkil 2 yıl boyunca antibiyotik tedavisi görmek zorunda kalmıştır. Şu anda müvekkilin tedavileri hala devam etmektedir.

Tülay Ö.’nün avukatı, dilekçesinde müvekkilinin yanlış tedavi nedeniyle psikolojik olarak zarar gördüğünü belirtmiştir. Müvekkil, aynaya bakamayacak duruma gelmiştir. Bekar ve çocuğu olmayan müvekkilin, yanlış operasyon nedeniyle özgüveni sarsılmış ve uzun süreli tedavi ve destek sonucunda kendine gelmeye başlamıştır. Halen tedavi görmekte olan müvekkil, ciddi maddi tedavi masraflarını karşılamak zorunda kalmış ve yapılması gereken operasyonlar ve tedaviler için hala yeni ödemeler yapmak zorunda kalacaktır. Hastane yönetimi ve operasyonu gerçekleştiren doktorun haksız ve hukuka aykırı eylemi sonucunda maddi ve manevi zarar gören müvekkilin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. 3 milyon lira manevi tazminatın, faiziyle birlikte davalı hastane yönetimi ile doktordan tahsil edilmesini talep ediyoruz.