Etiler’de Saldırıya Uğrayan Doktor Aylin A., Adalet Arayışında

Cerraha Etiler’de 3 komşusundan dayak

İstanbul’da yaşanan olayda, genel cerrah Aylin A., 13 Eylül tarihinde hiçbir sebep olmaksızın Etiler’de aynı apartmanda yaşayan komşuları Dilek K., Meliha S. ve Fulya K. tarafından saldırıya uğradı ve tacize maruz kaldı. Aylin A.’yı apartman önünde yerlere düşüren ve tekmeler atan üç komşusu, ona şiddet uyguladı. Bu şiddet nedeniyle vücudunun birçok bölgesi zarar gören doktor Aylin A., parmağını kırdı ve alının kesildi. Yaralanan doktor, hastaneye giderek darp raporu aldı ve ardından üç komşusundan şikayetçi oldu. Ayrıca Aile Mahkemesi’ne başvurarak korunma talebinde bulundu.

Doktor Aylin A.’nın avukatı, müvekkilinin yaşadığı olayın basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek bir yaralanma olmadığını belirttiği şikayet dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: “Maalesef toplumda sağlık çalışanlarına karşı şiddet eğilimi yaygındır. Müvekkil, sağ el parmağının kırılması nedeniyle iş gücü kaybına uğramış ve doktorluk mesleğini yapamaz hale gelmiştir. Aynı apartmanda yaşadığı davalılarla tekrar şiddetle karşılaşma riski taşımaktadır. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak yıpranan müvekkil, iş gücü kaybı nedeniyle Kahramanmaraş’ta depremzedelere gönüllü olarak yardım ettiği görevini yapamaz hale gelmiştir. Müvekkil, bu olay nedeniyle korkmakta ve davalılar tarafından kendisine ve ailesine tekrar zarar verileceği endişesini taşımaktadır.”

Aile Mahkemesi, talebi haklı buldu ve davalılar Dilek K., Mehila S. ve Fulya K.’nın doktor Aylin A. ve yakınlarına yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçümseme içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Mahkeme, üç davalının bu karara uymaması halinde zorlama hapsine çarptırılacaklarını da belirtti.