EURO 2024’te Türkiye Milli Takımı Hangi Torbada Yer Alacak? Anlatıyoruz!

A Milli Takım'ın, EURO 2024 torbası netleşiyor! Tek ihtimal kaldı, Galler öncesi puan durumu ve muhtemel rakipler...

Türkiye milli takımı, EURO 2024’e katılmayı garantilese de hangi torbada yer alacağı merak konusu oldu. EURO 2024 Elemeleri D Grubu’ndaki son maçlarda Galler, Ermenistan’a mağlup olurken Hırvatistan son haftaya liderlik umudu taşıdı.

Gruptaki son puan durumu şu şekilde:
1- Türkiye – 16 puan
2- Hırvatistan – 13 puan
3- Galler – 11 puan

Milli takımımızın grubu lider tamamlamak için gereken sonuçlar ise şunlar:
Son iki maçı da kazanarak EURO 2024 bileti alan milli takımımız, Galler karşısında en az 1 puan alarak liderlik koltuğunda oturacak. Ayrıca Galler’e karşı alınacak bir galibiyet, torbadaki sıralamayı da belirleyecektir.

EURO 2024’te birinci torbaya çıkmak için tek bir ihtimal kaldı.
Son oynanan maçlarda İspanya ve Belçika’nın galibiyetle sahadan ayrılması, milli takımımızın birinci torba hedefini zora soktu. Şu ana kadar Almanya, Belçika, Fransa, Portekiz ve İspanya birinci torbayı garantileyen ülkeler oldu. 6. ülkenin birinci torbaya çıkması ise son maçlara bağlı olacak.

Milli takımımızın şansını sürdürebilmesi için Galler’e karşı kazanması gerekiyor. Ancak diğer rakiplerin de kayıp yaşaması gerekmektedir.

Birinci torbada yer almak için mucizevi sonuçlar gerekiyor.
Birinci torbaya çıkmak için son haftada Danimarka’nın Kuzey İrlanda’ya, İngiltere’nin ise Kuzey Makedonya’ya kaybetmesi gerekmektedir. Ayrıca İngiltere ile olan 11 gol averajı farkının da erimesi gerekmektedir.

Şu an için muhtemel torbalar şu şekildedir:
1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Belçika, İspanya
2. Torba: Türkiye, Danimarka, Macaristan, Arnavutluk, Romanya, Avusturya
3. Torba: İskoçya, Hollanda, Sırbistan, İtalya, Slovenya, Hırvatistan
4. Torba: Slovakya, İsviçre, Çekya, Polonya, Ukrayna, Yunanistan

Ayrıca milli takımımızın grubunda liderliği kaybetmesi durumunda 3. torbaya düşme ihtimali de bulunmaktadır. Ancak, torbalardaki son durumunun ortaya çıkmasıyla birlikte 3. torba yerine 2. torbanın daha kolay olduğu ve 3. torbada yer almanın daha avantajlı olabileceği yorumları yapılmaktadır.

Milli takımımız, turnuvaya birinci torbada yer alması halinde 2., 3. ve 4. torbadaki ülkelerle aynı grupta yer alacaktır. Şu an için milli takımımızın 1., 2. ve 3. torbalarda yer alma ihtimalleri bulunmaktadır.