Eylem Tok ve Timur Cihantimur İçin Türkiye’ye Iade Kararı bekleniyor.

Eylem Tok hakkındaki iade davasında yeni gelişme

Türkiye’nin gündemini sarsan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkındaki dava ile ilgili yeni gelişme!

Türkiye’nin gündemini uzun süredir meşgul eden olayın ardından, ehliyetsiz kullandığı araç ile Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok’un duruşma tarihi belli oldu. Yargı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Eylem Tok’un 11 Eylül tarihinde saat 14.15’te Boston şehrindeki Massachusetts Bölge Mahkemesi’nde karar duruşmasına katılacağı öğrenildi. Türkiye’ye iade kararının bu duruşmada belirlenmesi beklenmektedir.

Olayın detaylarına göre, 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un ehliyetsiz olarak kullandığı araçla yol kenarında park halinde bulunan 3 ATV’ye çarpması sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Sürücü Timur Cihantimur ise annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır’a, ardından da ABD’ye kaçırılmıştı.

Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eylem Tok hakkında “suçluyu koruma” suçundan, Timur Cihantimur hakkında ise “taksirle öldürme ve yaralama” suçundan yakalama kararı çıkarmış ve haklarında kırmızı bülten çıkarılmasını talep etmişti.

Türkiye, olayın hemen ardından ABD’den anne ve oğulunun iadesini istemişti. Geçtiğimiz ay ABD’nin Boston kentinde gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan Timur Cihantimur ve Eylem Tok ABD’de ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılmıştı. Önceki duruşmalarda ikilinin tutukluluğunun devamına karar verilmişti.