Eyüpsultan’da Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybeden İki Genç: Görüntüler Ortaya Çıkınca Dosya Yeniden Açıldı

2 kişiyi öldüren motosiklet magandası şımarmak istemiş

İstanbul Eyüpsultan’da, yakın zamanda yaşanan bir olayda, 23 yaşındaki Murat Vermez’in motorcu arkadaşlarıyla buluşmak için Pirinççi köyüne gittiği bildirildi. Arkadaşıyla buluştuktan sonra, Nazlıcan Yolcu’nun, motosiklet kalmayınca Vermez’in motosikletinin arka koltuğuna bindiği belirtildi. Vermez, Yolcu’yu gideceği yere götürmeyi planladığı ifade edildi.

Murat Vermez’in arkadaşı, olay esnasında Nazlıcan Yolcu’ya cep telefonunu vererek, seyir halindeyken kendilerini videoya çekmesini istediği aktarıldı. Grubun, Pirinççi köyü Göl mevkisine geldiğinde, motoruyla yolda seyreden Berkant Keskin’in, hız yaparak motosikletli grubun arasından geçtiği ve Murat Vermez’in motosikletine çarptığı belirtildi. Çarpmanın etkisiyle devrilen motosikletin içinde bulunan Murat Vermez ve Nazlıcan Yolcu’nun hayatını kaybettiği dile getirildi.

Olayın başlangıçta “trafik kazası” olarak kaydedildiği, ancak bir gün sonra görüntülerin çekildiği telefonun sahibi olan Murat Vermez’in arkadaşının, videoyu ailenin dikkatine sunduğu ve görüntülerin ardından soruşturmanın seyrinin değiştiği ifade edildi. Berkant Keskin’in jandarma tarafından gözaltına alındığı aktarıldı.

Keskin’in, jandarmadaki ifadesinde, “Ben çok şımarığım, şımarıklık yapmak istedim. Genel itibarıyla şımarık yapım var, şaka yapıyordum” dediği belirlendi. Ayrıca, Keskin’in daha önce sosyal medya hesabından “şımarığım” ifadeleriyle fotoğraflar paylaştığı ortaya çıktı. Berkant Keskin’in jandarmadaki ifadesinin ardından tutuklandığı ve cezaevine gönderildiği bilgisi verildi.

Murat Vermez’in kuzeni Cüneyt Polat, videonun grup üyelerinden birinin akrabası tarafından kendilerine ulaştırıldığını belirtti. Polat’a göre, Murat Vermez, sadece bir kişiyi tanıdığı gruba katılmak için Pirinççi köyüne gitmiş ve Nazlıcan adlı tanımadığı kız, gidecekleri yere gitmek için koltuğa oturmuş. O sırada tanıdıkları, Nazlıcan’a cep telefonunu verip kaydetmesini istemiş. Berkant Keskin ise yaklaşırken Murat’ın motosikletine çarpmış. Her ikisinin de kask takmasına rağmen hayatlarını kaybettikleri ifade edilmiştir.

Cüneyt Polat, videonun ortaya çıkmasıyla birlikte dosyanın seyrinin değiştiğini belirtti. Polat, “Nazlıcan’ın çektiği video, Murat’ın tanıdığı arkadaşının telefonundaydı. Silmeye çalıştılar, olay kapanmak üzereyken bu arkadaşın akrabası videoyu bize ulaştırdı ve gerçek ortaya çıktı, suçluyu tutukladılar” şeklinde konuştu.